Și-a schimbat viața total, ca să fie artistă: „Când pictez mă simt în extaz”

11 mai 2017 16:07   Vedete românești
Ultima actualizare:

Să fii artist înseamnă mai întâi de toate să-ți asculți inima și chemarea. Așa a făcut și Andra Margină, care a renunțat la o carieră în Publicitate, pentru pasiunea sa: pictura. Andra a ajuns deja la a cincea expoziție personală și povestește ce a făcut-o să schimbe brusc macazul în viață.

AdaM nu este numele personajului biblic și nici al unui personaj din saloanele de modă ale anilor ’30. AdaM este jocul de cuvinte pe care artista Andra Margină l-a ales atunci când, într-o zi de toamnă, a decis să se dedice picturii și artei sale personale. „Voiam libertate și creativitate. Voiam să îmi urmez pasiunea”, povestește Andra despre începuturile sale în lumea artei. Încurajată de familie și prieteni, și-a învins teama de necunoscut și a decis să-și urmeze visul. 

Aceasta este povestea unei artiste autodidacte

„Când pictez mă simt în extaz”, spune Andra. Pentru ea, „fiecare chip spune o poveste și fiecare poveste este o călătorie într-o altă lume”, în „Imaginarium”. Sub acest titlul va avea loc viitoarea sa expoziție de pictură și artă vestimentară, programată sâmbătă (13 mai), de la ora 18.00, în Labirint Concept Store, pe Splaiul Independenței 42-44 din Capitală. 

„Pentru mine, fiecare expoziție este o bucurie”, mai spune Andra. Autodidactă, artista Andra Margină a reușit în doar câțiva ani să își formeze un stil și un public, sensibil la chipurile pe care le creează în diverse forme. „Aceste chipuri sunt, în mare parte, personaje din basme, pictate sau desenate așa cum mi le imaginez. Sunt de fapt imaginea realității răsturnată într-o poveste”.

Se află la a cincea expoziție personală

Imaginarium este a 5-a expoziție personală a Andrei. Artista s-a născut la 22 aprilie 1982 la Piatra Neamț, a absolvit Colegiul Național Petru Rareș, la secția Filologie, și Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității „MediaPro” (București). A lucrat șapte ani în industria de publicitate, de unde a plecat în 2013. În același an și-a lansat în orașul ei natal prima expoziție de artă mixtă, „Dimineți”. Au urmat apoi, în fiecare an, câte o expoziție personală: „Povești”, „Bonjour, Josephine” și „Eyes On You”. Una dintre lucrările Andrei a fost expusă la Casa de Licitații Grimberg, una dintre cele mai mari case de licitații din România. Pe lângă tablouri, lucrările Andrei includ ilustrații pentru cărți, articole vestimentare și păpuși japoneze pictate manual.

Mai multe