Silviu Prigoană, mărturisiri despre accidentul în care și-a pierdut piciorul: "Am fost în moarte clinică 8 minute"

10 noiembrie 2020 12:14   Vedete românești
Ultima actualizare:

Silviu Prigoană a rememorat zilele trecute, la PRO TV, la emisiunea "Vorbește lumea", una dintre cele mai mari cumpene ale sale: accidentul care l-a lăsat fără picior la doar 22 de ani.

În urmă cu 36 de ani, în 1984, pe când avea doar 22 de ani, Silviu Prigoană lucra la o fabrică din Gherla, ca frigotehnist. În timpul muncii s-a rupt un grătar, iar tânărul Prigoană a căzut într-o mașină de tocat, care i-a tăiat piciorul. A fost dus de urgență la spital, a fost internat trei luni, a trecut prin trei operații și a fost la un pas să-și piardă viața. Piciorul i se tot cagrena, iar doctorii trebuiau să taie mereu din el. "Mi-am pierdut piciorul într-un accident de muncă. La ultima operație, am avut un mic incident, era să nu mă mai trezesc din ultima anestezie, am fost în moarte clinică vreo 8 minute, m-au resuscitat cu greu. Un an am umblat în cârje, până când mi s-a făcut prima proteză", a spus Prigoana la Pro Tv. La un an după operație, i s-a pus o proteză din lemn, care era atât de grea încât abia pășea. Zece ani a mers așa, până când a decis să deschidă un centru de protezare, gândindu-se la cât de mult se chinuiesc și alții în situația lui. În 1995 a deschis la Cernica propriul centru de protezare.

Însă aceasta nu a fost singura tragedie din viața lui. Silviu Prigoană s-a căsătorit prima dată în 1984, la Cluj, iar în 1992, după opt ani de căsnicie, a rămas văduv, soția sa decedând din cauza unei boli incurabile. Silviu Prigoană a rămas la 30 de ani singur cu copiii: Honorius de 6 ani, iar Silvius, 2 ani si jumatate.

Citește și:

Silviu Prigoană s-a căsătorit pentru a șaptea oară

Femeile din viața lui Silviu Prigoană. A doua soție, plină de bani

Mai multe