Singura poză cu Draga Olteanu Matei în studenție. “Ia-o, eu nu mai am ce mai face cu ea!”

18 noiembrie 2020 11:13   Vedete românești
Ultima actualizare:

Marea actriță Draga Olteanu Matei a murit în spital, la vârsta de 87 de ani, în urma unei hemoragii masive. Actrița a acordat ultimul interviu în urmă cu numai câteva luni, la TVR, și cu această ocazie i-a dăruit moderatoarei, Irina Păcurariu, singura poză cu ea în studenție.

O imagine alb-negru, cu marginile mâncate de timp, dar atât de vie! Draga Olteanu Matei în studenție, rebelă, cu o țigară în colțul gurii. O fotografie la care regretata actriță ținea fosrte mult și pe care i-a dăruit-o Irinei Păcurariu, după ultimul interviu acordat anul acesta, cu câteva luni înainte de a muri.

Irina Păcurariu a rememorat povestea acestei fotografii pe pagina personală de Facebook.

”Nu-i plăcea să i te adresezi cu Dumneavoastră. Era Draga și atât.

O comoară de inteligență, umor, autoironie și har pe care le pot duce doar cei magistrali. Și ea așa a fost.

«La UNITER... se dau acolo fotografiile celor care au dispărut... Nu se gândește nimeni că acei oameni au fost cunoscuți în rolurile pe care le-au avut, nu ca oameni în viața reală, care au imbătrânit. I-am și spus lui Caramitru, nu mă pune pe mine asta de acum, pune-o p-aia care a fost și a jucat... acela e chipul pe care îl știu și l-au iubit oamenii...», mi-a spus pe 28 iulie, când ne-am întâlnit pentru ultimul ei interviu.

Drum bun la îngeri, Draga, în Raiul de unde îți plăcea să spui c-ai fost trimisă cu toate darurile care ne-au făcut pe noi fericiți!

Acesta este singura fotografie a doamnei Draga Olteanu Matei din studenție. Mi-a dat-o și mi-a spus: «Ia-o, eu nu mai am ce mai face cu ea!»

Dumnezeu să o odihnească!”, a scris Irina Păcurariu.

Citește și:

Ultimele imagini cu Draga Olteanu Matei acasă, în Piatra Neamț. Ce gânduri și dorințe avea marea actriță

Draga Olteanu Matei a fost căsătorită de trei ori, iar pe ultimul soț l-a divinizat: «Aș fi preferat să mor odată cu el»

Mai multe