Soția lui Benone, primele explicații legate de starea artistului: „Fostul impresar a răspândit informații false”

12 iulie 2021 11:18   Vedete românești
Ultima actualizare:

Vestea că Benone Sinulescu este în stare gravă, după ce joi, 8 iulie, a fost găsit inconștient în casă, a căzut ca un trăsnet. Fostul impresar al artistului, Ionuț Pavel, a fost cel care a făcut anunțul, susținând că soția acestuia a ales să-l ducă pe nea Beni la un centru de îngrijiri paleative de lângă Arad, în loc să-l trimită de urgență la un spital de specialitate. Elena Sinulescu a răspuns acuzațiilor și a povestit cum s-au petrecut cu adevărat lucrurile.

Artistul nu ar fi dorit să fie internat în spital

„Având în prim-plan preocuparea pentru starea de sănătate a soțului meu, pe de o parte, dar și dorința acestuia de a expune publicului doar actul artistic și mai puțin problemele de sănătate specifice vârstei, am evitat mediatizarea situației medicale a soțului meu. Totuși, situația impune câteva precizări. În urmă cu câteva săptămâni, soțul meu a fost consultat la o clinică de specialitate din Timișoara de către un medic, profesor universitar. A efectuat analize medicale, inclusiv computer tomograf, și urmează un tratament pentru afecțiunea cronică constatată. În dimineața zilei de joi, 08.07.2021, Benone Sinulescu nu a fost găsit inconștient, ci a căzut și nu a dorit să fie internat. Cu toate acestea, locuind singuri la casa din localitatea Bârzava, neputând să îl ridic și din dorința de nu fi expus într-o situație nefavorabilă imaginii publice, împreună am stabilit să solicităm o ambulanță de la o clinică privată, în care a fost internat temporar și a continuat tratamentul, beneficiind de condiții medicale de calitate”, și-a început povestea Elena Sinulescu, într-o postare pe pagina de Facebook a soțului ei.

Ionuț Pavel: „Nea Beni nu poate fi lăsat să moară cu zile”

În ziua de sâmbătă, starea de sănătate s-a înrăutățit și, în urma discuției cu un alt medic profesor universitar de la Spitalul Județean Arad, care îi cunoștea afecțiunile, artistului i-a recomandat o reevaluare în cadrul acestui spital. În acest timp, fostul impresar Ionuț Pavel a făcut dezvăluiri despre strarea de sănătate a lui nea Beni, spunând că e în stare critică, că cel mai probabil a făcut un atac cerebral și că trebuia dus la spital, nu la centrul paleativ din Vladimirescu. „Sperăm ca Dumnezeu să facă o minune să-l salveze! Să sperăm că doctorii îl pot salva. Beni este un biblelou național, ultima voce a folclorului românesc, el trebuie salvat! Nu poate fi lăsat să moară cu zile, cum au fost alți artiști lăsați!”, a declarat Ionuț Pavel pentru Click!.

Benone nu mai era prieten cu fostul impresar?

Soția artistului neagă acuzațiile. „Fostul impresar Ionuț Pavel, fără a mă fi întrebat despre starea soțului meu și fără a ne solicita acordul, a răspândit în presă informații nedocumentate false, defăimătoare, privind modul în care familia îl îngrijește pe “Nea Beni”. Se dovedește că Beni pe bună dreptate nu îl considera o persoană din cercul de prieteni și a încetat relațiile profesionale de mai mult timp cu acesta”.

Mai multe