Ștefan Bănică și fratele cel mic al Cristinei Țopescu, îndurerați la incinerarea jurnalistei

16 ianuarie 2020 14:51   Vedete românești
Ultima actualizare:

Trupul neînsuflețit al Cristinei Țopescu a fost incinerat joi, 16 ianuarie, la Crematoriul Vitan-Bârzești din București. Familia a respectat astfel dorința jurnalistei, care a vrut să fie incinerată după moarte. La ceremonie au participat mama Cristinei, Rodica Țopescu, cea de-a treia soție a lui Cristian Țopescu, Christel Ungar, și fiul acestora, dar și iubitul din tinerețe al Cristinei, Ștefan Bănică Jr.

Familia și câțiva prieteni apropiați au condus-o pe Cristina Țopescu pe ultimul drum. Trupul neînsuflețit al jurnalistei a fost incinerat, la dorința acesteia, joi, 16 ianuarie.

Puțin înainte de ora 13.00, la Crematoriul Vitan Bârzești din București au venit membrii familiei Cristinei: mama și cei doi frați vitregi ai regretatei jurnaliste, Cristi și Sebastian, cel din urmă însoțit de mama lui, Christel Ungar, cea de-a treia soție a lui Cristian Țopescu.

Rodica Țopescu a făcut față cu greu momentului și a avut nevoie de susținerea medicului Monica Pop, o prietenă apropiată a Cristinei.

La ceremonie au mai participat Andreea Berecleanu, prezentatoarea Observatorului de seară de la Antena 1, Alexandru Sassu, fost președinte al TVR, dar și Ștefan Bănică Jr., bărbatul alături de care Cristina a trăit o iubire pătimașă, la începutul anilor 1990. Ștefan a preferat o intrare laterală în crematoriu, ca să evite jurnaliștii.

Cenușa va fi depusă într-un cavou din Cimitirul Bellu

Rodica Țopescu a declarat, miercuri, la intrarea în capela Cimitirului Bellu, că cenușa regretatei jurnaliste va fi depusă într-un cavou din Cimitirul Bellu după ceremonia de incinerare.

Cine a fost Cristina Țopescu

Cristina Țopescu s-a născut la Oradea, în 1960. A fost fiica lui Cristian Țopescu, celebrul comentator sportiv. Cristina a absolvit Facultatea de Limbi Străine din București și a intrat în lumea televiziunii în perioada 1970-1979, când a apărut în mai multe emisiuni pentru copii. A lucrat la Pro TV, Prima TV și Antena 3, de unde s-a retras în 2017, invocând probleme personale. În 2013, Cristina Țopescu a devenit membră PSD.

Jurnalista a fost găsită moartă în casa în care locuia, în Tunari, duminică, 5 ianuarie. Din primele informații oferite de anchetatori, se pare că Cristina Țopescu a murit în urmă cu mai bine de două săptămâni, în somn.

Dosarul morții Cristinei Țopescu este investigat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov. O expertiză toxicologică este în curs de desfășurare, pentru că pe noptiera ei s-au găsit mai multe pastile.

Citește și:

Incinerarea, alegerea multor vedete: Zina Dumitrescu, Andrei Gheorghe, Sergiu Nicolaescu și Christine Valmy

Magda Vasiliu, despre Cristina Țopescu și singurătate: «Luni întregi nimeni nu m-a întrebat ce fac»

Mai multe