Suma fabuloasă pe care a cheltuit-o Cătălin Botezatu pentru 7 zile în Dubai FOTO EXCLUSIV

17 mai 2015 21:00   Vedete românești
Ultima actualizare:

V-aţi săturat de Eforie sau Moeciu? Puteţi încerca, dacă vă ţine buzunarul, o vacanţă de vedetă în Oman sau Dubai.

Spre exemplu, Cătălin Botezatu (48 de ani) vă poate fi ghid turistic, căci s-a întors cu tolba plină de informaţii dintr-un sejur de lux, petrecut recent în Orientul Mijlociu şi care a costat mai bine de 2.500 de euro. Fără bani de buzunar, evident! Designerul s-a relaxat câteva zile la Dubai, apoi a ajuns la Salalah, un oraş din Oman, situat pe malul Oceanului Indian. La Dubai, Cătălin Botezatu a mers la celebrul resort Atlantis The Palm, unde a admirat acvariul imens, de 10 milioane de litri de apă și cele peste 11.000 de specii de pești și animale marine. Apoi a simţit adrenalină în celebrul parc de distracţii “Aquaventure”, unde i-au “defilat” rechinii pe sub nas.

“Aici m-am plimbat printr-un tub de sticlă, ce trece printr-un acvariu imens cu rechini şi pisici de mare. Am stat pe colac, pe apă curgătoare, iar rechinii treceau pe deasupra mea”, ne-a declarat designerul. În a doua parte a vacanţei, la Salalah, pe Bote l-a cam bătut soarele în cap, căci afară erau 40 de grade Celsius.

“În jurul oraşului Salalah sunt tot felul de plantaţii de fructe exotice, iar la marginea drumului găseşti mereu neguţători bucuroşi să-ţi vîndă produsele lor. M-am răcorit cu apa proaspătă de nucă de cocos, am mâncat licii (fruct tropical) şi am încercat pentru prima dată trestia de zahăr. E o rădăcină care se taie în bucăţi, nu foarte dulce, dar răcoritoare”, continuă Cătălin.

Salalah, oraşul din Oman în care Cătălin Botezatu şi-a petrecut vacanţa, este renumit în lumea întreagă drept capitala mondială a parfumurilor. Pe munţii din jurul oraşului cresc copacii care produc tămâia, un ingredient de bază al multor parfumuri cunoscute.

“Salalah era un oras situat pe celebrul Drum al Mătăsii de odinioara, iar tămâia era considerată într-o vreme mai valoroasă decât aurul. În munţi cresc copacii de frankincense, care produc tămâia. Se răzuieşte tulpina lor cu un cuţit, iar aceasta produce o sevă, o rășină care se usucă şi se transformă în tămâie. Ghidul mi-a arătat exact cum se face acest lucru. Tămâia de calitate superioară este transparentă şi chiar se poate roade, în loc de gumă”, spune Catalin.

În piaţa veche a oraşului, Botezatu a cumpărat numeroase esenţe de parfum, smirnă şi tămâie pentru casă şi bijuterii din aur.

“Souk-ul lor, piaţa tradiţională arabă, este împărţit între comercianţii care vând parfumuri, aur şi esenţe parfumate pentru casă. Salalah este capitala parfumurilor, aici găseşti sute de uleiuri parfumate şi mi-am cumpărat esenţe de iasomie, de trandafir, scorţişoara, lemn, tămâie şi lăcramioară. Sunt esenţe pure, astfel încât doar o picătură este suficienta pentru a mirosi frumos toată ziua. Am mai luat smirnă şi tămâie, care se ard pe dispozitive speciale şi degajă un miros frumos în toata casă. Nu m-am putut abţine şi am cumpărat şi câteva bijuterii deosebite din souk-ul lor”, ne mai povestește Botezatu.

Uite pe ce s-au dus banii!

  • Cazare Rotana Media Hotel Dubai – 3 nopţi – 450 euro
  • Cazare Salalah Rotana Resort, Oman – 4 nopţi – 600 euro
  • Maşina cu şofer Dubai – 200 euro / 3 zile
  • Maşina cu şofer Oman – 400 euro/ 5 zile
  • Parfumuri în bazar –10 euro/sticla de 12 ml
  • O tichie omaneză – 10 euro
  • Prânz la Atlantis The Palm Resort, sub apă –100 euro/persoană
  • Cină la Salalah Rotana
  • Resort – 40 euro/persoană
  • Avion business class (Flydubai) – Bucureşti – Dubai – Salalah, Salalah-Dubai-Bucureşti – 600 euro.
Mai multe