Sunt rivali la TV şi pe marile ecrane. Fraţii Ştefan şi Bogdan Iancu joacă în seriale la posturile concurente

16 februarie 2019 19:30   Vedete românești
Ultima actualizare:

Ştefan şi Bogdan Iancu au debutat când erau nişte mogâldeţe, iar acum prind roluri principale în pelicule importante, de marile ecrane, dar şi în seriale tv. Şi-au continuat studiile în paralel cu viaţa artistică, spre bucuria părinţilor lor, care îi susţin în fiecare proiect.

La prima vedere, zici că sunt gemeni, însă între ei există o diferenţă de un an şi jumătate. Cel mai mare dintre băieţii familiei Iancu se numeşte Ştefan, are 21 de ani, şi la 14 ani a jucat în mai multe filme, printre care şi „Naşa”, cu Dragoş Bucur şi Jojo în rolurile principale. În 2017 a obţinut rolul lui Gabriel din „Un pas în urma serafimilor”, iar apoi a fost distribuit într-o serie de reclame la serviciile de telefonie mobilă. Anul trecut i s-a încredinţat un rol principal în serialul „Vlad”, care va avea premiera la Pro TV luni, 25 februarie. 

„Răzvan, personajul meu, e ambiţios, muncitor, sincer şi naiv. Cam astea ar fi caracteristicile care predomină la el. Pe de-o parte, cred că ne asemănăm în multe privinţe, dar el e ceva mai cuminte. Rolul l-am obţinut în urma unui casting. Am fost sunat şi a fost vorba de o singură probă. Am plecat apoi în grabă, pentru că trebuia să ajung la teatru şi mi-a ieşit repede totul din minte. Apoi, după ceva timp, am aflat că urma să îl joc pe Răzvan, lucru care pentru mine a venit ca o surpriză, având în vedere că eram obişnuit cu mai multe casting-uri până să obţin sau nu un rol”, a spus Ştefan Iancu.

La rândul lui, Bogdan are 19 ani, dar când a debutat în filmul „HoHoHo”, alături de Ştefan Bănică jr şi de Alina Chivulescu, avea doar 10 ani. Timpul a trecut, a continuat să apară în diverse proiecte, iar când s-a maturizat, ofertele s-au înmulţit. Din 2012 până în 2014, el a fost cooptat în serialele „Pariu cu viaţa” şi „O nouă viaţă”, transmise de Pro TV şi Acasă. O lungă perioadă a filmat pentru „Oh, Ramona”, peliculă care a avut premiera de Sf. Valentin, pe 14 februarie. 

De anul trecut, îl interpretează pe Petru Caragea în „Fructul oprit”, serial produs de Ruxandra Ion pentru Antena 1. „Petru trece printr-o transformare drastică faţă de primul sezon. El a fost plecat mult timp, iar când se întoarce, e altceva”, a povestit Bogdan Iancu. Ştefan şi Bogdan Iancu fac teatru în paralel. Uneori se întâlnesc la aceleaşi casting-uri. „Au fost câteva cazuri când am fost chemaţi la casting pentru acelaşi rol. De regulă, era amuzant. Ori luam eu, ori lua el, deci măcar rămânea toată treaba în familie”, a spus Ştefan.

Părinţii sunt nelipsiţi de  la premierele băieţilor

În 2017, la premiera filmului „Un pas în urma serafimilor”, Ştefan şi Bogdan Iancu au fost însoţiţi de părinţi. „Ei ne-au susţinut încă de la început şi nu ne-au forţat niciodată să facem actorie, nici măcar când eram mici. Atât eu, cât şi Bogdan am început să jucăm de pe la trei-patru ani. Mama şi tata veneau cu noi la filmări, iar uneori ne însoţea chiar şi bunica. Ne-au ajutat enorm. Mă bucur că putem să îi facem mândri acum prin munca noastră”, a mai spus Ştefan, care are şi o relaţie serioasă de iubire. 

„De un an şi ceva sunt împreună cu prietena mea, Ada Galeş, actriţă la Teatrul Naţional din Bucureşti. Mi s-a schimbat foarte tare viaţa de când sunt cu ea, ne-am mutat împreună. E un sentiment foarte plăcut şi confortabil să ştii că ai pe cineva care te iubeşte şi pe care te poţi baza”, a adăugat Ştefan. Bogdan însă e mai secretos în privinţa vieţii lui private şi a spus doar că şi el are pe cineva.

Mai multe