Sute de enoriași, în delir la Alba! Cum au reacționat față de preotul Pomohaci

26 iunie 2017 17:17   Vedete românești
Ultima actualizare:

n jur de 300 de enoriași au venit din Mureș, dar și din alte județe la Arhiepiscopia din Alba pentru a-l susține pe preotul lor de suflet, Cristian Pomohaci, acuzat că ar fi oferit bani unui minor ca să se culce cu el.

Enoriașii au avut chiar și un lider care i-a îndemnat să nu strige, ci doar să se roage și să cânte, au spus „Tatăl nostru” în fața catedralei, apoi au intrat în biserică și s-au rugat, precizează Observator.tv.

Enoriașii au interpretat cânteze bisericești în fața catedralei, apoi, mai mulți enoriași au cerut să intre în audiență la arhiepiscopul de Alba. Credincioșii s-au rugat la unison pentru a-l susține pe preotul Cristian Pomohaci.

Luni, 26 iunie, Poliția Județului Mureș a fost sesizată în legătură cu fapta săvârșită de preot „în prezența sau asupra unui minor”, menționeaqză sursa citată. Plângerea a fost depusă de un jurnalist din cluj, care a cerut efectuarea unei verificări în vederea săvârșirii infracțiunii de racolare de minori în scopuri sexuale.

Cristian Pomohaci este preot paroh al Bisericii Moșuni-Veța, din județul Mureș, din toamna anului 1999. El a fost implicat într-un adevărat scandal mediatic după ce ar fi fost publicat pe Internet înregistrarea unei conversații dintre acesta și un tânăr de 17 ani, căruia i-ar fi propus favoruri sexuale în schimbul unei sume de bani.

Mai multe