Tatăl unei victime Colectiv, decizie şoc: "Îmi dezhumez copilul!"
La nouă luni de la tragedia din clubul Colectiv, tatăl unei victime a incendiului face declaraţii tulburătoare. Eugen Iancu, al cărui fiu a fost grav rănit în incendiul de la Colectiv şi a murit, ulterior, în chinuri groaznice, într-un spital bucureştean, nu îşi poate explica nici acum ce s-a întâmplat exact în localul unde atâtea vieţi de tineri nevinovaţi au fost curmate.
Eugen Iancu este preşedintele Asociaţiei Victimelor din Colectiv, dar nu şi-ar fi dorit niciodată să ajungă să reprezinte părinţi şi rude îndoliate. Bărbatul nu este nici acum complet lămurit cum s-a întâmplat nenorocirea şi s-a decis să meargă până în pânzele albe pentru a afla exact circumstanţele în care s-a petrecut tragedia. "Sunt foarte multe semne de întrebare în acest dosar. Iar cel mai mare semn de întrebare se referă la flacără. De ce flacăra a urcat pe stâlp liniştită, într-un ritm al ei, a ajuns sus, s-a învârtit în jurul stâlpului, după care a făcut... bum! Nu are nicio legătură, nici ca timp, nici ca nimic cu deschiderea uşii. Deci, acolo, flacăra a urcat liniştită, în mod normal, iar în momentul în care a ajuns sus, a plecat într-o explozie şi, în câteva secunde, a cuprins tot. Acolo erau nişte gaze. De unde?!... Sunt multe, foarte multe semne de întrebare pe care nimeni n-a vrut să le cerceteze”, a spus Eugen Iancu, tatăl unui tânăr ucis de „Infernul din Colectiv”, citat de www.ziarulring.ro.
Bărbatul ridică şi un al doilea mare semn de întrebare. În calitate de preşedinte al Asociaţiei Victimelor din Colectiv, Eugen Iancu este foarte curios de ce tinerilor răniţi în incendiu de la Colectiv şi decedaţi în spitalele din străinătate nu li s-a făcut autopsia la locul decesului. "Gândiţi-vă la un lucru. Singurii români decedaţi în străinătate şi aduşi în ţară fără autopsie sunt cei de la Colectiv. Din primele zile, cineva a dat dispoziţie ca toţi cei care au murit în străinătate, din cei plecaţi, să fie aduşi în ţară fără a li se face autopsie afară. De ce? Ce s-a dorit a se ascunde?!... În mod normal, trebuia să li se facă autopsiile acolo. Şi, atunci, aveam şi noi nişte analize aşa cum trebuie”, a mai spus părintele îndurerat, care este hotărât să nu stea cu mâinile în sân.
"Eu am spus, eu îmi deshumez copilul, nu stau la discuţii. Eu am spus-o şi o repet: dacă este cazul, îmi deshumez copilul pentru expertiză. Numai că timpul care trece face să dispară anumite substanţe. Şi aici este o problemă”, a completat el pentru sursa citată. Alexandru Mihai Iancu, rănit în incendiul din clubul Colectiv şi decedat la aproape o lună după incendiu, la Spitalul "Sf. Ioan", din Capitală. Tânprul avea 25 de ani, era din Bucureşti, absolvise Academia de Studii Economice (ASE), era pasionat de muzică şi cânta la chitară.
Incediul din Colectiv a ucis 64 de tineri care se aflau în seara de 30 octombrie la concerul trupei Goodbye To Gravity.