Toată lumea face pâine! Actorul Iulian Niculae, super rețetă de chifle cu susan

24 martie 2020 19:15   Vedete românești
Ultima actualizare:

Simpaticul actor Iulian Niculae alias Jull, care timp de zece ani a prezentat matinalul postului Etno TV, nu poate sta locului o clipă, așa că s-a apucat de gătit. El ne-a oferit o rețetă simplă de chifle.

Este nevoie de un kg de făină tip 650, 2 pliculețe de drojdie uscată (14gr), 15 gr de sare, 10 gr de zahăr, 600 ml apă călduță și de 100 ml ulei de floarea- soarelui sau de măsline, 50 de gr semințe de floarea-soarelui crude, 50 gr de semințe de susan (pentru “față”) și de un ou. “Se pun toate ingredientele uscate într-un vas, se amestecă bine, totodată făcând-se și aerarea necesară creșterii. Se face un “cuib” în mijloc în care se toarnă apa călduță și se începe frământarea cu mâna bine spălată.

La final se toarnă uleiul și se amestecă. Aluatul trebuie să aibă o consistență medie, să nu se deformeze, să rămână ferm, dar nu tare pentru că riscăm să iasă o pâine «beton». Lăsăm aluatul să crească, până aproape își dublează volumul. Apoi începem să modelăm pâinea sau chiflele care se fac în funcție de preferințe.  După ce se modelează se așază pe tava de copt, se ung cu ou bătut și se presară semințele de susan. Se lasă din nou la crescut până își dublează volumul și se introduc în cuptorul gata încins la 220 de grade”. 

Mai multe