Trebuie să citești ce spune Andrei Pleșu despre serialul tău preferat, Las Fierbinți!

25 august 2016 17:18   Vedete românești
Ultima actualizare:

Filosoful Andrei Pleșu (68 de ani) a dedicat un articol laudativ întregii echipe care realizează serialul ”Las Fierbinți”, de la Pro TV, asumându-și riscul de a-și atrage disprețul snobilor convinși că autorul este abonat pe viață la Noica sau Kant. ”Da! Mă uit la Las Fiebinți!”, recunoaște Pleșu în cel mai recent număr l revistei Dilema Veche.

Andrei Pleșu scrie foarte măgulitor despre fiecare din protagoniștii serialului care a ajuns la sezonul cu numărul 10.

”Esențial este aportul de admirabilă profesionalitate al întregii echipe. O profesionalitate fără «fițe», fără obsesia de a se pune în valoare. Toți actorii mi se par desăvîrșiți și simt nevoia să-i omagiez pe fiecare în parte: ebrietatea metafizică a lui Celentano (Adrian Văncică), șmecheria țanțoșă a primarului Vasile (Gheorghe Ifrim), bonomia suspicioasă a lui Bobiță (Mihai Bobonete), aplombul tont al lui Dorel (Mihai Rait Dragomir), inocența stupidă a lui Robi (Leonid Doni), pitorescul de gang al lui Giani (Constantin Diță), bădărănia bon enfant a lui Firicel (Cuzin Toma), grandilocvența lui Rață (Marius Chivu, parodiind cu mare talent recitările cu fasoane actoricești ale unor colegi de breaslă), simplitatea perplexă a lui Brânzoi (Ion Ionuț Ciocia) și, last but not least, naturalețea, tembelismul și performanța muzicală ale lui Ardiles (Mihai Mărgineanu).

Las special la urmă, emoționat, fetele. Ce farmec, ce adecvare, ce simț al firescului! Nonșalanța provocatoare a Aspirinei (Mirela Oprișor), echivocurile cochete ale Dalidei (Ecaterina Țugulea), perplexitățile nubile ale Gianinei (Anca Dumitra).

Nu mai vorbesc de episoadele în care percepem călcătura grea a unor meseriași prestigioși, ca Maia Morgenstern sau Horațiu Mălăele, intrînd în joc, fără vedetisme, mereu «în personaj», inegalabili. Nici aparițiile pasagere, secundare, ale altor «eroi» și «eroine» (nu le știu numele decît întîmplător, pe acela al Mariei Junghietu, de pildă) nu coboară ștacheta. Pe scurt, o perfectă îmbinare de înzestrare nativă și creativitate, pentru care toți protagoniștii merită aplauze.”

Citește aici continuarea articolului.

Mai multe