Trei ani fără Cornel Patrichi! Soția, devastată la mormântul regretatului coregraf

4 aprilie 2019 16:48   Vedete românești
Ultima actualizare:

Cornelia Patrichi a venit special din Italia pentru a-l comemora pe iubitul ei soţ, Cornel Patrichi, care s-a stins din viață pe 5 aprilie 2016, la numai câteva zile după ce împlinise vârsta de 72 de ani. De la aeroport, fosta balerină, stabilită în Italia, la fiul ei, a mers direct la mormântul lui Patrichi, cu trandafiri roșii și galbeni.

Cornelia Patrichi (67 ani) s-a întors din Italia, unde s-a stabilit la fiul ei, Alexandru, care i-a dăruit o nepoțică superbă, Tea Matilde, acum în vârstă de un an și 5 luni. Luni, 1 aprilie, regretatul ei soț, Cornel Patrichi, ar fi împlinit 75 de ani dacă ar mai fi trăit. ”Am venit în România luni după-masă și de la aeroport m-a luat o prietenă și ne-am dus direct la cimitir cu trandafiri roșii și galbeni, apoi am plecat la țară, unde am să stau cu câinele Raf, să-l alint. Astăzi am fost din nou, la cimitir și i-am sădit flori în jardinieră și am stat puțin cu el…”, ne-a mărturisit Cornelia Patrichi. Vineri, 5 aprilie, se împlinesc 3 ani de când celebrul dansator și coregraf nu mai este printre noi, iar Cornelia își va comemora soțul alături de prietene. ”Sâmbătă mă duc cu prietenele mele la el, să-i ducem flori, și apoi le duc la «Cocoșatul», unde îi plăcea lui să mâncăm mici, iar duminică mă întorc în Italia, la copii”, ne-a mai spus aceasta.

A murit în urmă cu 3 ani

Cornel Patrichi a murit pe 5 aprilie 2016. Pe 1 aprilie a implinit 72 de ani şi şi-a dorit să fie externat, ca să stea cu ai lui, nu la spital. Fiul său, Alexandru, a venit din Italia să-şi ia rămas bun. S-a spus despre el că a fost creatorul Variété-ului de televiziune, în România. A făcut parte şi din juriul emisiunii “Dansez pentru tine”, de la PRO TV, unde nu s-a sfiit să spună lucrurilor pe nume. ”Cred că nu pot trăi fără el. O să învăț”, spunea soția sa, Cornelia Patrichi.

Iată poezia de pe crucea lui Patrichi

Cornelia Patrichi a scris cuvinte răvășitoare pe cavoul regelui dansului: ”Nu te apropia de mormântul meu plângând/ Eu nu sunt aici/  Eu sunt sclipirea de diamant pe zăpadă/ Eu sunt lumina soarelui pe grâul auriu/ Eu sunt ploaia delicată de toamnă în aşteptare/ Eu sunt steaua care luceşte atunci când noaptea cade la fereastra ta/ Sufletul meu nu doarme aici. De aceea nu plânge la mormântul meu”.

Citeşte şi:

Ce a scris văduva lui Patrichi pe crucea de la mormânt! Ți se rupe inima!

Ce s-a ales de casele Corneliei Patrichi, după mutarea ei în Italia

Mai multe