Uite ce mănâncă cea mai micuţă artistă din showbiz

2 iulie 2016 20:10   Vedete românești
Ultima actualizare:

Cum este să cântăreşti 42 kg şi, cu toate acestea, să nu înfuleci orice, oricât, după pofta inimii? E ceva normal, dacă ai doar 1,53 m. Andreea Ioana Moldovan, pe numele ei de scenă Ami (26 de ani), este cea mai scundă artistă din România, cu o siluetă de invidiat şi un regim alimentar normal, bazat pe mâncăruri sănătoase, făcute de ea, în casă.

Cunoscută pentru piese ca „Trumpet Lights” sau „Deja Vu”, Ami ne mărturiseşte că niciodată nu a oscilat în greutate mai mult de 3 kg. Iar asta pentru că a avut grijă la alimentaţie şi voinţă să evite unele bombe calorice care îi plac mult. “Pastele quatro formaggi, cartofii prăjiţi şi sufleul de ciocolată sunt mâncărurile mele preferate. Greu mă pot abţine de la ele, dar trebuie. Nu am avut niciodată probleme cu greutatea, dar ştiu că aş fi predispusă la îngrăşare, dacă nu am grijă. Cel mai mult am avut 46 kg, ceea ce pentru mine e super mult”, spune artista.  A învăţat să mănânce mai sănătos după ce a participat, anul acesta, la emisiunea “Ferma vedetelor”. Acolo a fost cumva obligată să aibă un regim strict, i s-au recomandat diverse preparate sănătoase şi a văzut că se simte mai bine. “Nu ştiu ce sunt acelea diete. Însă ţin la alimentaţia sănătoasă pentru simplul motiv că-mi dă putere. În frigiderul meu găseşti acum lactate, legume pentru salată şi fructe (banane, mere şi pepene roşu). Carne nu prea mănânc, doar peşte şi carne de pui, câteodată”, povesteşte Ami.Îi place să gătească, chiar dacă, recunoaşte ea, e puţin comodă câteodată şi merge la restaurant. Atunci când timpul îi permite, intră în bucătărie şi face tot felul de bunătăţi, de la sosuri, supe şi salate, până la deserturi. “Am învăţat de la mama. Când eram în facultate, stăteam cu ea pe chat şi îi ceream sfaturi, apoi adaptam reţeta după gustul meu. Găteam mult mai des atunci”, îşi aduce aminte Ami, în timp ce se apucă să prepare pui cu legume şi paste de orez, o mâncare readaptată după o reţetă chinezească. S-a făcut în doar câteva minute, iar rezultatul – un deliciu.

Prima masă e la prânz

Ami nu mănâncă mai mult de două ori pe zi. Asta deoarece prima ei masă e undeva la orele 13-14. „Mă trezesc la 12-13 şi atunci iau micul dejun: lapte sau iaurt cu fulgi de ovăz, banane, migdale şi seminţe. Se mai întâmplă să mănânc şi fructe pe stomacul gol. Pepenele roşu, spre exemplu, nu-mi lipseşte din frigider”, explică Ami. A doua masă şi ultima e seara la 19.00, când îşi face un grătar de pui cu salată, sau supe-creme, sau salate de linte, morcov, castraveţi şi verdeţuri. Cu paste, cartofi prăjiţi şi sufle de ciocolată, mâncărurile ei preferate, se răsfaţă o dată pe săptămână.

Pui cu paste de orez şi legume

Ingrediente: paste de orez, piept de pui, ciuperci urechi de lemn, ardei roşu, verde şi galben, ceapă şi morcov, sare, piper, curry, praf de ghimbir.

Preparatul se găteşte la wok, astfel: se pune pieptul de pui tăiat cubuleţe într-o tigaie şi se rumeneşte puţin. Se adaugă urechile de lemn înmuiate în prealabil în apă, apoi legumele tăiate cubuleţe. Se condimentează cu sare, piper, curry şi praf de ghimbir. Apoi se adaugă pastele de orez fierte.

Mai multe