Uite de ce nu are clienţi «MasterChef» Jesica la cârciuma de cartier

1 noiembrie 2016 22:08   Vedete românești
Ultima actualizare:

Jesica Zamfir (30 de ani), câştigătoarea din 2014 de la «MasterChef», şi-a deschis, în urmă cu o lună şi jumătate, un restaurant în zona Crângaşi, pe care l-a numit “Para vanilată”, după numele prăjiturii care i-a purtat noroc la PRO TV. Numai că patroana mai are multe îmbunătăţiri de făcut, căci reporterii Click! au găsit nereguli care ţin la distanţă clienţii.

Simpatica Jesica Zamfir, un as într-ale bucătăriei, a împuşcat în urmă cu doi ani marele premiu de 50.000 de euro, la concursul ”Masterchef” (PRO TV), iar din banii primiţi şi-a deschis un local. La inaugurare, ea a invitat mai multă lume, însă reporterii Click! i-au făcut săptămâna aceasta şi două vizite-surpriză, pe nepusă masă. Am găsit cu uşurintă localul ”Para vanilată”, din zona Crângaşi. În faţa clădirii, care aducea mai degrabă a cârciumă de cartier, se aflau câţiva băieţi, care trăgeau cu poftă dintr-o ţigară şi îşi încălzeau mâinile pe ceştile de cafea aburindă. Stăteau pe nişte scaune roşii din plastic şi dădeau din gură. Vorbeau despre gagici şi fotbal. Nici nu ne-au observat când am trecut pe lângă ei. Ca să intrăm a trebuit să ocolim o navetă de bere, care zăcea cu fundu-n sus. Am deschis uşa din termopan şi, surpriză!, localul, cu 20 de locuri, era aproape gol, ieri, în jurul orelor 14.00. Dar la fel de pustiu era şi cu o seară înainte, când am mai trecut pe acolo, programul fiind de la ora 9.00 până la orele 23.00. 

Jesica: «Suntem pe piaţă doar de o lună şi jumătate»

În difuzoare se auzea  muzică ambientală. Ne-am aşezat strategic la o masă de unde puteam vedea orice mişcare. Un chelner înalt şi cu burtică, dar fără ecuson, ne-a întrebat zâmbitor cu ce ne poate servi. Am cerut specialitatea casei, ”para vanilată”, la preţul de 18 lei, dar şi o salată cu carne, la preţul de 14 lei. Dar, şi un suc de fructe. Comanda a venit cam după 20 de minute, după ce s-au învârtit prin bucătărie trei angajate. Patroana Jesica vine adesea în control, dar noi n-am întâlnit-o. Am gustat din preparate, însă para era atât de tare şi de rece, încât am abandonat-o rapid, semn că învăţăceii ei mai au mult de lucru până să reuşească reţeta şefei. Teoretic, para trebuie fiartă în zahăr şi se serveşte însoţită de o brioşă şi sos de fructe. Salata a fost mai bună, cu carne prăjită de pui. Am mâncat cu poftă tot din farfurie. După ce ne-am pus burta la cale, am pornit în inspecţie.

Surpriză! La WC nu exista săpun şi nici uscător de mâini, gresia şi faianţa arătau deplorabil, iar pereţii erau pătaţi, în dreptul barului. Am cerut nota de plată, dar am primit doar un bon de mână, ştampilat. Contactată de reporterii Click!, Jesica Zamfir nu s-a arătat prea mulţumită de cum merg treburile, dar priveşte înainte cu optimism: “Nu pot să dau un verdict acum. Este o vorbă: «orice naştere este grea». Încercăm să atragem clienţi prin tot felul de seri speciale cu alimente culinare cum ar fi o seară cu mâncăruri româneşti”.

Şi ei şi-au deschis localuri, după ce au câştigat la PRO TV

Petru Buiuca, concurentul care a reuşit să îi impresioneze pe juraţii de la «MasterChef», în 2012, şi-a deschis primul studio live de gătit, numit ”Hot”, cu foştii lui colegi de emisiune, Alex Cîrcu şi Mehrzad Moghazeh. Totodată, şi Aida Parascan, căştigătoarea ediţiei din 2013 a celebrului concurs culinar, şi-a deschis, într-un mall din Buzău, cofetăria ”Arte Dolce Salato”. A renunţat rapid la afacere pentru a-şi inaugura la Bucureşti o academie de gătit, unde predă cursuri culinare. 

Mai multe