Un cunoscut medic nutriţionist avertizează! "Maioneza, cel mai periculos aliment"

23 decembrie 2014 12:20   Vedete românești
Ultima actualizare:

Feriţi-vă de maioneză! Mihaela Bilic a dezvăluit că acesta este alimentul pe care trebuie să îl folosim cu multă măsură, mai cu seamă acum, în perioada Sărbătorilor de Iarnă.

Prea multă maioneză strică! Medicul nutriţionist Mihaela Bilic a precizat, pe contul personal de Facebook, că nu contează atât de mult ce fel carne e folosită pentru prepararea salatei de boeuf, ci cantitatea de maioneză folosită.

“Nu contează dacă e cu vită sau pui, contează câtă maioneză are! Despre salata de boeuf e vorba, dacă nu aţi ghicit. Un preparat care se vrea dietetic prin definiţie (salata!) poate deveni o bombă calorică atunci când are maioneză din belşug. Maioneza înseamnă ulei şi fiecare lingură de ulei înseamnă 100 de calorii, indiferent de sortiment. Când e vorba de maioneză, puteţi socoti 80 de calorii pentru fiecare lingură, adică echivalentul unei felii de pâine. Salata de boeuf (fie ea şi cu pui sau curcan în loc de vită) este un preparat de sezon, care aduce laolaltă legumele şi carnea fierte, murăturile şi mazărea. Din punct de vedere nutriţional este un aliment complet, care conţine toate categoriile de nutrienţi: glucide, proteine şi lipide. Singura menţiune este să fiţi zgârciti cu maioneza, ea trebuie doar să lege ingredientele, nu să le acopere. In felul acesta, porţia corectă de salată de boeuf înseamnă 2-3 linguri şi doar 300 de calorii, un aperitiv delicios pentru zilele de sărbătoare", a scris Mihaela Bilic, pe reţeaua de socializare.

Mai multe