Un opincar din Oltenia, invitatul Iulianei Marciuc! Tot la ”Destine ca-n filme” aflați cum o patinatoare a fost la un pas de o tragedie!

24 octombrie 2014 19:17   Vedete românești
Ultima actualizare:

Alexandru Ilinca este ultimul opincar din Oltenia. În modestul său atelier din Râmnicu Vâlcea, el se încăpățânează să-și ducă meșteșugul mai departe, un meșteșug făcut cu credință și respect.

Iuliana Marciuc vă prezintă povestea opincarului Alexandru Ilinca marți, 28 octombrie la ”Destine ca-n filme”, TVR 2, ora 21:00, cu reluare pe TVR HD la miercuri, 29 octombrie, de la ora 20:00. Alexandru iubește lucrul tradițional și trăiește în trecut, cu pasiune și cu nostalgie și a acceptat să fie intervievat de Iuliana Marciuc.

În aceeași ediție, vedeta tv vă aduce în atenție și alte două cazuri. O româncă medaliată cu aur la patinaj viteză, care, la doar 17 ani, a fost la un pas de a sfârși cursa vieții, într-un mod cumplit.

Un antrenament cu bicicleta se termina la spital, iar Oana a intrat în comă, timp de trei săptămâni. Spiritul ei de învingător a ajutat-o să treacă peste orele chinuitoare de tratamente.

Acum este un om normal, însă, patinajul va rămâne pentru ea, doar un hobby.

Cel de-al treilea subiect al emisiunii Iulianei Marciuc aduce în atenție o altă poveste de viață. Cristiana Ionescu este de profesie avocat, o meserie bănoasă la care, însă, a renunțat.

Și-a dat seama, că singurul "proces", pe care vrea să îl câștige este cel de a le oferi o șansă, celor mai puțin norocoși. Ea și-a transformat casa într-un centru de educație, unde zeci de copii proveniți din familii sărace sunt îngrijiți zilnic. Cristiana este un om cu suflet mare, care a făcut din ajutor, o meserie de zi cu zi.

Mai multe