Unde a încercat Anamaria Prodan să-şi salveze mama: «Ultima dată, am crezut că nu mai ajunge înapoi!»

19 aprilie 2018 8:16   Vedete românești
Ultima actualizare:

Ionela Prodan s-a stins din viaţă luni seara la vârsta de 70 de ani pe un pat de spital de la Elias din cauza unui cancer nemilos la pancreas. Medicii au anunţat că a suferit un stop cardioresporator iresuscitabil, dar solista avea o inimă puternică, boala fiind cea care i-a măcinat trupul. Artista a început lupta cu maladia încă de acum un an şi jumătate, când fiica ei Anamaria a dus-o la specialişti din întreaga lume. Apropiaţi ai familiei au mărturisit că impresara a încercat tot ce se putea omeneşte pentru a-şi salva mama, dar în final, când a înţeles că nu are ce să facă, a acceptat să-i ţină boala sub control în România.

Anamaria Prodan nu s-a uitat la bani când a fost în joc viaţa mamei ei. A cheltuit sume fabuloase pentru analize şi tratamente, dar nimic nu a funcţionat şi boala a făcut ravagii. Impresara i-a ascuns mamei sale că suferea de cancer şi a încercat să o trateze în străinătate, iar pentru asta inventa tot felul de vacanţe şi de alte tratamente de înfrumuseţare ca să nu-i dea de bănuit nimic. În vara anului trecut, solista făcuse un drum în Cuba, dar medicii de acolo i-au restricţionat alimentele pe bază de carne şi i-au interzis cafeaua. Pe atunci, artista slăbiste deja 13 kilograme şi era foarte obosită. Dar acesta nu a fost singurul ei drum în străinătate. Anamaria a încercat şi la alte clinici de prestigiu, dar răspunsul specialiştilor nu-i dădeau mari speranţe.

Potrivit apropiaţiilor familiei, un medic din România, care a consultat-o i-ar fi dat la acel moment doar două săptămâni de viaţă, dar solista a bătut aceste pronosticuri sumbre. "Din două în două săptămâni, acel medic o suna pe Anamaria şi o întreba dacă mama ei mai trăieşte, iar ea îi spunea că este bine şi că va trăi mult", a povestit şi jurnalistul Cristian Brancu.

Prietenii artistei cunosc cât de mult s-a zbătut Anamaria ca să-şi aducă mama pe linia de plutire. "Noi ştim că Anamaria a încercat tot ce se putea. A dus-o în trei ţări. UIltima dată, atât de lung a fost drumul, încât i s-a făcut rău de am crezut că nu mai ajunge înapoi", a mărturisit Elena Merişoreanu, buna prietentă a Ionelei Prodan. 

Solista făcuse recent un drum şi în Statele Unite ale Americii la fiica ei Anca, unde nu este exclus să fi consultat şi acolo alţi specialişti.  

Mai multe