Văduva lui Sebastian Papaiani, la un pas să leşine la biserică

29 septembrie 2016 22:25   Vedete românești
Ultima actualizare:

Durere fără margini! Joi, fanii, familia, colegii de scenă şi prietenii de-o viaţă şi-au luat rămas bun de la mult iubitul Sebastian Papaiani. Cu toţii l-au plâns la slujba de înhumare pe cel care ne-a dat personaje memorabile precum Păcală, plutonierul Căpşună (seria B.D.) sau matelotul Ieremia (“Toate pânzele sus”).

În haine cernite şi cu tristeţea adânc brăzdată pe chip. Aşa s-au strâns joi, la biserica „Dintr-o zi”, din centrul Capitalei, foarte aproape de Teatrul Odeon, artişti precum Constantin Cotimanis (61 de ani), Mitică Popescu (79 de ani), George Mihăiţă (68 de ani) sau Florin Zamfirescu (67 de ani).

Au venit să-şi ia “adio” de la prietenul şi colegul Sebastian Papaiani, decedat marţi, 27 septembrie, la 80 de ani, după o îndelungată suferinţă. Ieri, toţi cei care au dorit să-i aducă un ultim omagiu au mers la biserica „Dintr-o zi”, unde se afla trupul neînsufleţit al actorului, deşi iniţial se stabilise ca sicriul să fie depus, preţ de câteva ore, şi la Teatrul Odeon.

Cu toate că directoarea instituţiei îşi dăduse acordul, cortegiul funerar nu a mai ajuns acolo. Trupul actorului a rămas în incinta bisericii unde acesta obişnuia să vină mereu la slujbele de Sărbători. Tot acolo a avut loc şi slujba de înmormântare, înainte ca sicriul să fie transportat la Cimitirul Bellu. Distrusă de durere, cu privirea în gol şi susţinută puternic de familie, pentru a nu se prăbuşi, văduva actorului, Marcela Papaiani, şi-a luat “adio” cu greu de la cel care i-a fost soţ timp de 33 de ani.

Sebastian Papaiani a fost înmormântat cu onoruri militare şi îşi va dormi somnul de veci lângă colegul de scenă, Marin Moraru, decedat şi el anul acesta, pe 21 august. În luna mai, Sebastian Papaiani suferise un atac cerebral vascular, iar starea lui de sănătate s-a deteriorat considerabil.

Mai multe