VIDEO Compozitorul lui Bocelli, intervievat de o româncă!

11 septembrie 2014 20:53   Vedete românești
Ultima actualizare:

Cântăreaţa şi prezentatoarea Olga Bălan îl aduce la TVR 2, pe compozitorul lui Andrea Bocelli, Enzo Gragnaniello.

Olga Bălan a avut posibilitatea să realizeze la Napoli, un interviu cu Enzo Gragnaniello, un compozitor Italian, care a scris şi pentru celebrul artist Andrea Bocelli. Materialul va fi difuzat sâmbătă, la TVR 2, în emisiunea “Salutări din Sud”. Enzo Gragnaniello este autorul îndrăgitei melodii “O mare e tu”, pe care Andrea Bocelli a interpretat-o în duet cu artista portugheză Dulce Pontes. 

Tot sâmbătă, emisiunea „Salutări din Sud”, prezentată de Olga Bălan prezintă cel de-al doilea episod dedicat oraşului Napoli.

”Plin de culoare, gălăgios şi seducător, Napoli este un oraş temperamental şi solar, dar suficient până la semeţie. O lungă şi asumată istorie justifică strălucirea şi mândria acestei cetăţi a sudului...”, povesteşte Olga Bălan. Ca într-un creuzet al istoriei Europei, la Napoli se întâlnesc vestigiile Antichităţii greco-romane, bisericile şi castelele Evului Mediu şi Renaşterii, monumentele Barocului şi edificiile Clasicismului. Zona veche este foarte întinsă în cazul oraşului Napoli. Vizitarea acestei zone echivalează cu o incursiune în istoria deopotrivă a locului şi a artelor.

„Adevăratul Napoli, oraşul slăvit de cântăreţi, artişti, scriitori şi cineaşti, s-a refugiat în străduţele înguste şi întunecate ale cartierelor locuite de oameni guralivi, sinceri şi calzi... Popas în Quartieri Spagnoli. Dialectul napoletan. Reţeta emisiunii”, mai spune artista.  

“O Mare e Tu” - Andrea Bocelli & Dulce Pontes

Mai multe