VIDEO Fetele lui Nelu Ploieşteanu îşi jelesc tatăl la IML. Au ridicat trupul neînsuflețit pentru înmormântare

7 aprilie 2021 10:50   Vedete românești
Ultima actualizare:

Miercuri dimineață, 7 aprilie, pe o vreme moborâtă, fiicele lui Nelu Ploieșteanu au mers la IML pentru a ridica trupul neînsuflețit al tatălui lor, după ce în ziua precedentă au refuzat să facă acest lucru. Artistul va fi înmormântat la cinci zile de când și-a dat ultima suflare.

Marți, fiicele lui Nelu Ploieșteanu au mers la IML pregătite să-și ducă tatăl acasă și să-l îngroape creștinește. Cu un costum pentru părintele lor și toate cele necesare înmormântării, fetele îmbrăcate în veștminte cernite au făcut potecă spre Institut. Din păcate, s-au confruntat cu încă o veste nefastă: conform probelor prelevate în timpul autopsiei, Nelu Ploieșteanu avea coronavirus, astfel că ceremonia de înmormântare ar fi trebuit făcută imediat, în prezența a 16 persoane.

Din această cauza, familia artistului a refuzat să-i ridice trupul de la IML, motivând că nu au cum să se ocupe fizic de înmormântare până la ora 17.00, cum prevede legea.

Mara Bănică: "Nea Nelu nu va fi înmormântat ca un câine"

„Nea Nelu nu va fi înmormântat ca un câine, nu există așa ceva, să-l duci la cimitir în momentul în care îl iei de la IML. Are dreptul la o slujbă. Soția lui e acasă, se simte foarte rău. Nu este dispărută. Este distrusă de durere, e pe pastile. Cât despre înmormântare, se va oganiza mâine. Legea nu permite priveghi, deși s-a dorit asta. Nu se poate! Există o revoltă a familiei! Familia crede că nu mai avea Covid! Familia se va supune legilor acestei țări. Dar nu era posibil să-l îngroape azi, măcar dacă le dădeau de ieri rezultatele!”, a declarat jurnalista Mara Bănică, la Antena 3, cea care a și anunțat, pe Facebook, trecerea în neființă a lui Nelu Ploieșteanu.

Nelu Ploieșteanu, înmormântat lângă fiul său

Nelu Ploieșteanu va fi înmormântat în cavoul in care a fost depus fiul său, la Cimitirul Străulești 2. Cântărețul a regretat în ultimele clipe de viață că n-a mai ajuns la cimitir la fiul său, din cauza pandemiei. Unicul fiu al artistului a murit la vârsta de 32 de ani, după ce o viață întreagă a stat paralizat la pat din cauza unui vaccin făcut în copilărie.

Mai multe