Vine iarna, bine-mi pare, am cămară cu mâncare!

18 noiembrie 2014 22:37   Vedete românești
Ultima actualizare:

Benone Sinulescu (77 ani) sau Nea Beni, cum îi spun apropiaţii, preferă să consume legume bio, crescute în grădina lui. Nu mai suportă să mănânce pe la alţii, după ce a văzut la un amic că vasele au fost înmuiate într-o cadă jegoasă.

Nea Beni, stabilit de câţiva ani în comuna Bârzava, din Arad, este un gospodar desăvârşit, astfel că are grijă ca, în fiecare toamnă, să-şi umple cămara, cu tot felul de bunătăţi: „Am pus diverse preparate, de la zacuscă şi castraveţi muraţi, la conopidă şi ardei iuţi la borcan, însă am şi legume la congelat, în trei frigidere”, ne-a spus el, cu mândrie. Pivniţa artistului e ticsită cu peste 200 de borcane de varză murată, zarzavat de ciorbiţe, ardei iuţi, ardei cu roşii, sucuri de roşii, dulceţuri de trandafiri, cireşe amare, vişine, zmeură, căpşuni, agrişe, coacăze albe, roşii sau negre, dar şi compoturi de tot felul. Benone preferă să-şi prepare totul în casă, cu mâinile lui, după ce a trecut printr-o experienţă care i-a întors stomacul pe dos: ”Înainte de 1989, când cântam cu Ileana Sărăroiu şi cu Irina Loghin, am fost invitaţi la masă de un şef de Sanepid, în casa lui. Însă, când am intrat în baie, am găsit cada plină de vase şi un jeg de speriat! M-am întors livid la masă şi n-am mai pus gura pe nimic, iar colegele mele s-au prins că ceva nu e în regulă, ştiindu-mă mai simandicos. Poate şi pentru că am fost crescut cu de toate, încă din copilărie, la Siriu, având bunici bogaţi, care mă răsfăţau cu de toate”, spune artistul.

Îl răsfăţa pe Dem Rădulescu cu supă de bostani

Benone le oferă cititorilor Click! o reţetă-minune de supă de bostani: “Se pun la fiert, cu sare, 3 pumni de bostani tăiaţi. Se adaugă două cepe feliate şi călite, măciulii de mărar, verzi sau uscate, lapte bătut sau chefir, şi 7-8 ardei copţi, curăţati şi feliaţi. La final se adaugă 2-3 gălbenuşuri bătute cu 5-6 linguri de smântână. Dem Rădulescu era topit după supa mea! Îmi aduc aminte cât oi trăi că a mâncat la noi!”, ne-a mai povestit Benone.

Mai multe