Viorela Filip: «Sper să cânt până la 101 ani!»

16 septembrie 2016 22:14   Vedete românești
Ultima actualizare:

Viorela Filip, solista care în Epoca de Aur era în toate topurile muzicale, a împlinit 65 de ani, dar nu-i dai mai mult de 50. Reţeta tinereţii? Este mereu cu zâmbetul pe buze şi are un optimism molipsitor. În plus, nu renunţă la muzică, marea ei dragoste.

Artista a petrecut vara la malul mării. Născută la Tuzla, Jud. Constanţa, interpreta îşi petrece verile pe Litoral în casa părintească: “Am o căsuţă la Tuzla, făcută de părinţii mei. Aici stau vara de dragul acestei mări şi a golfuleţului de la farul Tuzla de care nu m-am putut despărţi niciodată, pe oriunde m-au purtat paşii, şi m-au purtat ceva. Stau de dragul acestei case sfinţită de mâinile părinţilor mei, Elena Filip şi scriitorul Stelian Filip”, ne-a povestit Viorela Filip. A avut un concediu activ: ”Am venit în vacanţă, la Festivalul Mamaia Copiilor, şi apoi m-am oferit să îi învăţ să cânte. pe copilaşii de la Şcoala de Vară a Centrului Cultural «Ion Creangă» din Tuzla mea”, mai punctează artista.

Viorela Filip se află în Constanţa din data de 8 iulie şi continuă să se bucure şi acum de razele soarelui, dar şi de o bălăceală. Şi, chiar dacă ştie să înoate, ea tot foloseşte colacul de salvare: “Toată vara mi-am dorit, ca un copilaş, un colac din acesta, şi, de bucurie că am găsit la Eforie Nord, m-am jucat cu el. Fotografia este făcută la Eforie Sud”, ne-a spus Viorela Filip.Cântăreaţa este prezentă în juriu la festivalurile pentru copii din ţară, cântă în spectacole, iar peste puţin timp va pleca în Bulgaria, la un eveniment muzical. Iar din 6 octombrie îşi va relua activitatea de profesoară de canto: ”Sper să cânt până la 101 ani, şi să fiu prezentă în peisajul muzical românesc”, a spus ea, mai în glumă, mai în serios.

În tinereţe a fost de o frumuseţe răpitoare

Interpreta Viorela Filip (65 de ani), textieră şi compozitoare, era în tinereţe de o frumuseţe răpitoare. ”Doar un trandafir” şi ”La o fereastră” sunt doar două dintre şlagărele sale care au intrat la sufletul publicului. Adoră copiii, probabil de aceea a devenit profesoară de canto pentru cei mici. Predă la Şcoala de Artă din Bucureşti şi la Arts Center. A luat trofeul Artă pentru Eternitate  la emisiunea lui Fuego, a filmat pentru emisiunea Corinei Dănilă de la TVR 2 şi a avut o piesă la Creaţie, la Mamaia Copiilor, ”Visez un dans”, cântată de Cati Ştefan.

Mai multe