Voltaj, în doliu. Colegii sunt alături de Oliver VIDEO

5 iunie 2015 15:06   Vedete românești
Ultima actualizare:

Costică Sterian, tatăl celebrului cântăreţ de muzică folk Valeriu Sterian şi bunicul lui Oliver Sterian de la Voltaj a încetat din viaţă la vârsta de 90 de ani.

Costică Sterian avea 90 de ani și locuia singur, în Rm. Sărat, iar în ultimele două săptămâni, a fost internat în spital. Medicii au făcut tot posibilul să-l țină în viață, însă tatăl artistului a decedat în urmă unei comoţii cerebrale. Costică Sterian, tatăl marelui cântăreț Valeriu Sterian, a fost profesor de matematică și muzică. Practic el a fost omul care i-a insuflat fiului său şi nepotului dragostea pentru muzică. De mulți ani, Costică Sterian locuia singur la Râmnicu Sărat, în casă în care își crescuse cei doi băieți. Recunoaştea că s-a izolat de lume din momentul în care i-a murit soția și apoi cei doi fii, potrivit tvsudest.ro.

După ce Vali Sterian a pierdut luptă cu boală și a încetat din viață, Costică Sterian și-a alinat durerea pierderii fiului său ascultându-I melodiile acestuia, atât de frumoase.

Oliver şi-a pierdut şi tatăl în 2000

Oliver Sterian a păstrat vie amintirea tatălui sau, Vali Sterian, răpus la doar 48 de ani, în septembrie 2000, de o boală nemiloasă. "Am crescut lângă el 23 de ani. Atât aveam când l-am pierdut. L-am cunoscut când simpatic, când supărăcios sau morocănos, când uimitor de blând, dar întotdeauna un tata bestial. Sunt perfect convins că am avut un noroc fantastic să mă nasc dintr-un tip LIBER, indiferent de timp, loc, stătut sau de regim, cu mintea liberă de aproape orice constrângeri și care a avut un curaj fantastic, uneori chiar tupeu să nu ascundă niciodată neplăcerea pe care i-o provocau fie prostia, fie ipocrizia", a mărturisit Oliver Sterian pentru Jurnalul Național, în momentul în care ziarul a publicat o ediție de colecție dedicată celebrului artist.

Mai multe