Xonia, aşa cum nu ai văzut-o niciodată

26 ianuarie 2016 17:00   Vedete românești
Ultima actualizare:

E cunoscută ca solistă, dar Xonia are o pasiune mai puțin cunoscută: dansul, căruia i-a și dedicat prima parte a vieții. Înainte de cariera muzicală, artista a făcut eforturi uriașe pentru a fi balerină și chiar a dansat în celebrul spectacol „Spărgătorul de nuci”.

Xonia este pasionată de dans încă din copilărie, când, la cinci ani, a şi început să studieze dansul clasic. La 17 ani, solista absolvise prestigioasa şcoală The Australian Ballet School din Melbourne (Australia). Apoi, a participat la un casting riguros, iar în urma probelor susţinute i s-a oferit rolul Clarei, eroina din celebrul balet „Spărgătorul de nuci„ (pe muzica lui Piotr Ilici Ceaikovski). A urmat un turneu naţional, cu întreaga trupă de balet, iar Xonia îşi aminteşte cu mândrie de acele momente: „Am fost cea mai tânără dansatoare din ultimii 50 de ani aleasă pentru acest rol principal pe care l-am jucat cu The Dancers Company Tour, ramură a Baletului Australian”.

A fost balerină și a dansat pe cele mai mari scene

Turneul a inclus mai multe state din Australia, precum Tasmania, Victoria şi New South Wales, însă Xonia a continuat să interpreteze rolul tinerei Clara din „Spărgătorul de nuci” timp de doi ani, în cadrul unor reprezentaţii speciale, care au avut loc anual, la Sidney Myer Music Bowl - o arenă de spectacole din Melbourne. „Deşi când dădusem proba pentru balet eram blondă, rolul mi-a impus să îmi vopsesc părul negru şi aşa l-am purtat pe tot parcursul celor doi ani în care am interpretat-o pe Clara”, îşi aminteşte Xonia, amuzată.

A lansat un nou videoclip, în duet cu Alx Veliz

După ce a lansat piesele „Slow” şi „I Want Cha” - un duet cu J Balvin, Xonia promite că pregătește mai multe melodii și coregrafii inedite pentru spectacolele sale! Recent, a lansat un nou videoclip, pentru o melodie cântată în duet cu Alx Veliz, un artist canadian care a cucerit deja piața muzicală din SUA. Piesa „Dancing Kizomba” a fost produsă în Canada, în colaborare cu Medy Landia, şi e primul extras de pe viitorul album al lui Alx Veliz. Videoclipul a fost filmat pe doua continente, Europa și America.

Mai multe