Ziua sunt poliţişti, seara devin artişti. Lupu Rednic a făcut Școala de subofițeri

27 septembrie 2019 22:08   Vedete românești
Ultima actualizare:

Îi vedeţi în concerte, unde interpretează cu talent piese de muzică populară şi rock, însă puţini ştiu că aceşti solişti cu voci de aur au absolvit Academia de Poliţie sau Şcoala de subofiţeri. Cel mai cunoscut este Lupu Rednic, care de 27 de ani se bucură de succes pe scenă, alături de soţia lui, Cornelia Rednic. Pe lista poliţiştilor VIP îi mai regăsim pe Nelu Diaconu, Daniel Frunzăreanu, Cătălin Florin Rusen, Dorin Constantin Letia, dar şi pe cei doi solişti ai trupei ”Fraţii JDiERI”.

Celebrul violonist şi solist Lupu Rednic (50 de ani) a intrat în  M.A.I. în 1985, urmând cursurile Şcolii de subofiţeri “Nicolae Golescu” din Slatina, judeţul Olt, la Poliţie generală. Apoi, a fost repartizat la  Poliţia Municipiului Sighetu-Marmaţiei. Acum el este colonel, dar şi adjunct la centrul Cultural ”Ciocârlia”. Lupu Rednic este căsătorit de 27 de ani cu solista Cornelia Rednic (43 de ani): ”La un an de la căsătorie am format un cuplu de muzică populară, specific zonei Maramureşului – ceteră (vioară) şi zongoră (chitară). În acelaşi an am participat la primul festival de folclor, “Alina-te dor Alină”, la Cicârlău – Maramureş, unde am obţinut premiul special al juriului”, a declarat el.

Cât îl priveşte pe Nelu Diaconu (46 de ani), agent şef de investigaţii criminale, la biroul judiciar din cadrul Poliţiei Brezoi, acesta este solistul trupei Prometeu: ”Avem activitate cu formaţia noastră rock, formată din cinci membri, tocmai înregistrăm un album în studioul Voltart, al lui Bobby Stoica, dar şi cu Jummy el Laco. Deja sunt gata opt piese. Pregătim concertele din 4 octombrie de la Râmnicu Vâlcea, pe 9 octombrie vom fi la Târgu Mureş, iar pe 10 octombrie, la Piteşti”, ne-a declarat artistul care se bucură de mare succes pe scenă. Iar Daniel Frunzăreanu (30 de ani), ofiţer de poliţie, s-a născut în Comuna Plopii Slăviteşti, Judeţul Teleorman. A urmat Academia de Poliţie ”A.I. Cuza” din Bucureşti şi lucrează în Ministerul Afacerilor Interne ca ofiţer de tradiţii în cadrul Centrului Cultural al M.A.I. A absolvit Şcoala Populară de Arte din Bucureşti şi interpretează melodii populare.

Un alt cântăreţ talentat cu uniformă este Cătălin Florin Rusen (23 de ani), solist vocal în ”Tehnic Grup Original”, agent de poliţie care lucrează la Serviciul Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţă Operativă din Călăraşi. A participat la mai multe festivaluri şi concursuri muzicale: „Mi-am dorit o carieră în Poliţie pentru a fi aproape de oameni, în slujba lor. Timp de 10 luni am fost agent de ordine publică la  Postul de Poliţie al comunei Modelu, din judeţul Călăraşi, iar munca în stradă, deşi este solicitantă şi stresantă, îţi oferă cele mai mari satisfacţii. După o zi obositoare când începeam să cânt simţeam că sunt alt om. Asta vreau să spun, una fără alta la mine nu funcţionează“, povesteşte tânărul, pe adevarul. ro. Toată vara, poliţistul Dorin Constantin Letia, din oraşul Rupea din Judeţul Braşov, a cântat la Hotelul ”Afrodita” din Venus, alături de Trupa Smart Band, unde cântă vocal şi la saxofon. A absovit Facultatea de Muzică la Universitatea Transilvania Braşov. Trupa este formată din instrumentişti precum: Ionel Mocanu, Ştefan Spătaru, Radu Galfi, Nicolae Marius, Doru Constantin Letia şi solista lor, Loredana Vasi.

În trupa «Fraţii JDiERI» sunt doi poliţişti de la frontieră

Trupa rock ”Fraţii JDiERI” e formată din 4 haiduci din Oradea care abordează stilul «Transilvanian Jdier Rock» o împletire discretă a mai multor stiluri: rock, pop, blues, folk. Membrii trupei nu au studii muzicale, fiind autodidacţi. Aurelian Bulzan (solist si chitarist) este medic de medicina de urgenţă, Alin Claudiu Baciu (chitara bass) este asistent medical, Nicu Nistor ( chitara lead) şi Pavel Valentin Daniel (baterist) sunt poliţişti de frontieră. Primul album al Fraţilor Jdieri a fost lansat în 2018 şi conţine 9 piese proprii. În prezent cei 4 membri ai trupei muncesc la cel de-al doilea album, o continuare a primului album, care va  spune si mai multe despre Jdierii din Bihor. Una dintre piesele lor va fi fundalul muzical pe care peste 1.300 de persoane vor participa, pe 13 octombrie, de la orele 13.00, în Piaţa Unirii din Oradea, la un eveniment sportiv, ” Kangoo Jumps Festival”,  care are mari şanse să ajungă în Cartea Recordurilor. 

Mai multe