Mădălina Bellariu, «ispita» lui Jude Law, noi dezvăluiri despre industria filmului românesc

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Pe Mădălina Bellariu o știm de când a jucat alături de actorul internațional Jude Law, moment care a propulsat-o rapid în carieră. De asemenea, despre talentata actriță mai știm că s-a lansat prima oară în străinătate, ca mai apoi să devină cunoscută și în România.

image

Cât de difcil este să te faci remarcată în industria filmului, cum se obțin rolurile importante, dar și cum îți menții poziția într-o lume care este într-o continuă mișcare au fost doar câteva dintre subiectele pe care le-am discutat cu artista. Și pentru că am prins-o în țară pentru câteva zile, am invitat-o chiar în platourile Click!, unde am vorbit despre carieră, fără secrete. Puteți urmări interviul video AICI. 

Click!: De ce ai ales actoria?

Din dorința de a trăi mai multe vieți. Am descoperit că mă pricep la actorie și nu mă pricep la alte lucruri. Am descoperit actorio dintr-o întâmplare care mi-a schimbat viața. Am fost aleas să joc într-o piesă în școala generală, unde am luat rolul principal și a fost extraordinar pe scenă.

Nu am fost hotărâtă dacă să încerc la facultate în România, astfel că până la urmă am optat pentru Facultatea de Litere, dar am cochetat, în contiunare, cu actoria.

Mădălina Bellariu: A fost dificil să nu faci ceea ce îți place, mai exact când te-ai înscris la o facultate cu un alt profil decât ceea ce îți doreai?

Nu pot să zic că a fost dificil, pentru că mai mergeam la castinguri, dar parcă simțeam că rolurile nu sunt pentru mine în România și am preferat să lucrez în spatele camerelor.

Îți place și în spatele camerelor?

Îmi place actoria și este mai dificil să fiu în spate acum, dar mă mai pasionează producția, chiar acum lucrez la un proiect.

După ce am început cursurile de teatru în străinătate, am obținut un agent și așa au venit și castingurile și rolurile.

Știm despre tine că ți-ai început cariera în străinătate. A fost mai ușor să reușești acolo?

Nu știu dacă a fost mai ușor, dar a fost o provocare. Eu voiam să învăț de la cei mai buni, nu neapărat să apar pe sticlă. Eu m-am dus la studiu și am rămas acolo.

Întrebarea cea poplulară în privința carierei tale. Cum a fost să joci alături de Jude Law?

Pot să vă spun că îi plac sarmalele și mămăliga. Am avut oportunitatea de o juca cu el într-un serial cunoscut. Am fost la casting, pe care l-am luat și cred că i-a plăcut regizorului că mă pot juca cu scena.

În prima zi de filmare m-am trezit cu replicile schimbate și m-am panicat. Eram cu ochii în scenariu, când, la un moment dat, a intrat Jude Law și mi-a zis să citim împreună. Este atât de modest că nu mi-a venit să cred.

Citește și: Jude Law s-a căsătorit cu Phillipa Coan în cadrul unei ceremonii surpriză!

Ai vreun idol?

Am o listă întreagă. Să le calc pe urme, mi-aș dori, dacă se poate.

A fost dificil la casting? Te așteptai să-l iei?

Eram în Italia pentru un alt casting când am fost chemată pentru al doilea casting. Nu m-am așteptat să iau castingul când am fost anunțată să mă prezint la el.

Ce diferențe există între industria filmului din România și cea din străinătate?

Cred că este important cu ce oameni lucrezi. Cei alături de care lucrezi devin apropiați. Nu contează unde lucrezi, ci produsul la care lucrezi. La un film lucrezi mult mai lent, iar la un serial e altceva.

Zi-mi despre serialul ‘’Sacrificiul’’, de pe Antena 1. Cum a fost?

Eu mi-am dorit să joc într-o producție românească, pentru ca ai mei să aibă posibilitatea să mă vadă.

Preferi film sau serial?

Prefer un scenariu bun, cu povești interesante.

Dar între teatru și film?

Teatrul poate fi mai satisfăcător pentru un actor, că este mai mult mediul lui, decât filmul care este mai mult mediul regizorului. Însă mă concentrez mult pe industria filmului.

Aș vrea să spun că am primit oportunitatea de a intra pe piața din România, dar prin casting, să nu se înțeleagă altceva. Nu se oferă rolurile.

Ai atins un subiect sensibil. De ce crezi că este această percepție în România că rolurile se obțin diferit, nu prin casting?

Poate necunoscătorii consideră acest lucru, însă rolurile se obțin prin casting. Eu am trecut prin astfel de castinguri, pentru că poți să fii un actor bun, dar să nu te potrivești pe acel rol imaginat de regizor.

Este important să ai pe cineva lângă tine care să te înțeleagă și susțină, dat fiind faptul că știm că în această profesie se petrec multe ore la filmări?

Este necesar ca cei apropiați să ne înțeleagă, dar daca aceasta este cariera pe care doriți să o urmați, trebuie să știți că va trebui să renunți la anumite activități.

Care a fost cel mai mare sacrificiu?

Pentru mine a fost o plăcere ceea ce am făcut. Eu nu văd un sacrificiu.

Ai avut momente în care ai vrut să renunți?

Nu am vrut asta niciodata până acum, dar am avut dezamăgiri.

Cea mai mare satisfacție?

Fiecare proiect este o satisfacție.

Dacă nu era actoria, ce ai fi preferat?

Psihlogie, pentru că îmi place să cunosc oameni și să discut cu ei.

Cine este actrița Mădălina Bellariu

Mădălina Bellariu a cochetat cu actoria încă de mică, însă la un moment dat a decis să facă din pasiunea ei o adevărată carieră. A jucat în numeroase producții hollywoodiene, dar și în filme românești. Artista s-a făcut remarcată după ce a jucat alături de starul Jude Law în filmul ‘’The Young Pope’’, în care a încercat să-l ispitească pe "Tânarul Papă”, cu diverse vorbe despre existenţa lui Dumnezeu.

Citește și: Jude Law şochează la filmările «The Young Pope». Chiloţii minusculi au eclipsat pătrăţelele

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!