3 schimbări simple care transformă radical o bucătărie
Oricât de mult ți-ar plăcea bucătăria pe care o ai, fie că este una mai veche sau proaspăt renovată, întotdeauna simți nevoia unui suflu de prospețime, de noutate, de modernism.
Nu contează că tocmai ai mobilat și utilat spațiul tău de gătit sau că au trecut ani buni de la ultima schimbare, cert este că vine un moment în viață în care ai nevoie să aduci elemente de noutate în acest spațiu deosebit de important pentru fiecare familie în parte, indiferent de cât de restrânsă sau de numeroasă ar fi sau de cât de mult sau de puțin este folosită bucătăria în fapt.
Totuși, deși poți simți nevoia schimbării, adesea suntem descurajați de faptul că e nevoie să investim timp, dar și foarte mulți bani, pentru a face ceea ce ne-am propus, așa că adesea astfel de planuri sfârșesc prin a rămâne un simplu vis pe care să-l realizăm într-un viitor nedeterminat.
Acest lucru nu trebuie să se mai întâmple. În realitate, n-ai nevoie să cheltui o avere pentru a aduce un element de noutate în bucătăria ta, nu e nevoie de mari modificări pentru ca totul să pară nou și interesant sau modern, ci trebuie doar să te organizezi puțin, să cunoști câteva trucuri ce pot conferi bucătăriei tale acel aer sofisticat și nou pe care ți-l dorești, fără să faci cheltuieli mari și fără să îți bați capul cu fel și fel de stiluri de amenajare.
Iată, prin urmare, ce trebuie să faci pentru a-ți moderniza bucătăria, fără efort și fără investiții mari:
1. Incorporează electrocasnicele
Electrocasnicele incorporabile sunt nelipsite din spațiile moderne de gătit. În zilele noastre, bucătăriile sofisticate și cu un aer occidental au electrocasnicele încorporate în mobilier, astfel încât bucătăria să pară un spațiu omogen, bine pus la punct din vedere vizual. Poți alege, de exemplu, un frigider incorporabil de la Altex.ro, pe care să-l integrezi într-un colț al bucătăriei, în cadrul mobilierului tău, astfel încât privitorii nici să nu-și dea seama ce se ascunde, de fapt, în spatele ușilor închise. Aerul de mister, dar și faptul că totul pare acoperit și bine organizat, va conferi bucătăriei tale acea imagine pe care o vezi pe internet la marii designeri ce-și promovează operele.
2. Împrospătează spațiul cu mici decorațiuni
Nu ai nevoie de schimbări radicale pentru a aduce un alt suflu bucătăriei tale. Dacă jonglezi cu mici artificii precum poziționarea strategică a unor obiecte mici de decor, vei obține rapid efectul scontat.
De exemplu, ce zici dacă ai așeza pe pervazul de la geamul din bucătărie o farfurie cu pietre de râu pe care să așezi licheni verzi sau mici statuete care să ilustreze pitici de grădină sau diverse plante? Ar fi un obiect de decor ce îți va transforma acel colțișor într-unul foarte plăcut ochiului.
3. Optează pentru seturi de veselă
Fie că vesela ta este la vedere, fie că ajunge să fie expusă doar când întinzi masa pentru întreaga familie, asigură-te că platourile, farfuriile, castroanele, cănile și paharele fac parte din seturi de mai multe bucăți.
De-a lungul vieții ajungem să colecționăm fel și fel de modele de pahare și farfurii, dar adevărul este că arată inestetic dacă nu ținem cont de a folosi veselă dintr-un set, care să aibă un singur tip de model floral sau orice alt element distinctiv. O bucătărie cu vesela foarte bine organizată din acest punct de vedere va avea un aer elegant și sofisticat, fără niciun efort din partea ta.
În concluzie, dacă vrei ca bucătăria ta să fie deosebită, ia-ți gândul de la amenajări și lucrări costisitoare sau epuizante. Nu este nevoie de așa ceva, pentru a aduce schimbări plăcute în acest spațiu. Trebuie doar să încorporezi electrocasnicele, să alegi să însuflețești anumite zone cu obiecte de decor interesante și, desigur, să ai grijă să folosești doar veselă ce face parte dintr-un set.