4 tipuri de design pentru amenajarea băii

baie amenajata in stil scandinav jpg

Baia nu este o simplă cameră, ci este spațiul din casă în care se poate crea un cadru perfect de relaxare. Tocmai din acest motiv este important să aibă un stil de amenajare, cu note moderne sau clasice, care să reflecte preferințele celui care trăiește în acea locuință. Dacă ai în vedere amenajarea băii, atunci este esențial să-ți stabilești de la început tipul de design pe care îl preferi pentru această încăpere. Cu o bună planificare și atenție la detalii, te poți bucura la final de un rezultat extraordinar. Nu este greu să-ți transformi baia într-una din reviste și să atragi toate privirile invitaților, dacă respecți anumiți pași. Pentru început, este importantă documentarea cu privire la design-ul pe care ți-l dorești. Am trecut mai jos unele dintre cele mai populare stiluri pentru amenajarea băii care să te ajute să-ți faci o idee și să iei o decizie privind aspectul pe care vrei să-l capete această încăpere.

Stilul scandinav

Dacă îți dorești o baie în culori pastelate și cu elemente aurii, cum ar fi accesoriile sau bateriile de baie, atunci alegerea perfectă de amenajare este stilul scandinav. Mai multe informații despre acest model de design poți obține de la un specialist sau făcând o documentare amănunțită. Acest stil pune foarte mare accent pe simplitate și naturalețe. Se mizează însă pe forme nonconformiste de arhitectură care reușesc să iasă ușor în evidență. Astfel, se creează o atmosferă de echilibru și armonie. În stilul scandinav, depozitarea nu va mai reprezenta o problemă, tocmai prin prisma mobilierului compact. În ceea ce privește iluminatul, lumina naturală este cea importantă. Așadar, este indicat să ai cel puțin o fereastră și să aduci în completare și corpuri de iluminat cu LED cu lumină neutră.

Stilul modern

Băile moderne au în vedere o bună organizare a spațiului, dar se caracterizează și prin detalii care pun accentul pe arhitectură și linii curate. Trebuie să ții cont, de altfel, și de anumite aspecte legate de obiectele sanitare. În cazul în care optezi pentru cadă, atunci aceasta trebuie să fie de sine stătătoare (freestanding). Dacă preferi cabina de duș, este recomandat să fie făcută din sticlă. Într-o baie modernă se mai pot regăsi baterii cu aspect minimalist și oglinzi fără ramă. Având în vedere că în acest caz, accentul se pune pe arhitectură, paleta de culori nu este prea bogată. Albul sau culorile neutre predomină. Prin accesorii de baie, cum ar fi prosoape și plante, poți aduce însă o pată de culoare, respectând în același timp tiparele acestui stil de design.

Stilul clasic

Stilul clasic mizează pe eleganță și rafinament. De aceea, într-o baie cu un astfel de design vei găsi blaturi elegante din piatră, pereți de un alb imaculat și mobilier cu design elegant. Avantajul acestor băi este că sunt atemporale și confortabile. Spre deosebire de băile moderne minimaliste, unde se pune accent pe tendințe, băile de acest gen se axează pe eleganță și detalii decorative clasice. În ceea ce privește paleta de culori, băile tradiționale sunt caracterizate de nuanțe relaxante. Pot fi culori neutre, nuanțe palide de albastru și verde, care se combină bine împreună, sau nuanțe mai profunde de albastru, maro și gri.

Stilul mediteraneean

În băile realizate în stil mediteraneean predomină materiale naturale, precum lemnul, cărămida și piatra. Prin utilizarea lor se creează un aspect elegant, inspirat din elemente din natură, așa cum sunt soarele și marea. O astfel de baie este definită de o paletă cromatică bogată, scriu cei de la houzz.com. Sunt utilizate culori asociate cu nuanțe calde ale pământului și nuanțe care reflectă marea strălucitoare. Acestea se pot folosi pe un fundal de lemn alb pentru un design special.

Sursa foto: pixabay.com

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
beneficii sex freepik jpg
nougat 1206707 1280 jpg
FotoJet (1) jpg
mojito cu sampanie jpeg
horoscop webp
FotoJet jpg
horoscop webp
zodii pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net