5 sfaturi pentru a alege ghetele de fotbal potrivite

Ultima actualizare:

Când vine vorba de fotbal, totul începe de la echipamentul potrivit. Mai exact, de la ghetele de fotbal: instrumentul principal al fiecărui iubitor de fotbal, capabil să decidă sau nu succesul sau impactul cu mingea de piele, agilitatea alergării și aderența pe teren. 

image

Acestea fiind spuse, haideți să vedem acum 5 sfaturi pentru a alege ghetele de fotbal potrivite pentru dumneavoastră. 

  • 1. O pereche de ghete de fotbal pentru fiecare teren 

Terenurile de fotbal pot fi foarte înșelătoare, nu numai pentru calitatea jocului, ci și pentru articulațiile dumneavoastră și, prin urmare, pentru siguranța dumneavoastră fizică. 

Din acest punct de vedere, alegerea ghetelor de fotbal trebuie să depindă în mod necesar de tipul de teren pe care veți juca. 

De exemplu, pe terenuri sintetice, recomandarea este de a alege ghete cu 19 crampoane distribuite uniform pe talpă, în timp ce pe iarba naturală este mai bine să adoptați ghete cu 11 până la 15 crampoane. 

În plus, fiți întotdeauna atenți la condițiile meteorologice și, prin urmare, la cele de pe teren: pe teren umed, este mai bine să creșteți aderența folosind ghete cu 6 crampoane de oțel. 

Dacă nu ați împlinit încă vârsta de 18 ani și vă aflați încă în faza de "dezvoltare fizică", nu cumpărați niciodată ghete cu o mărime mai mare doar pentru a putea fi folosite în anul următor, adică atunci când veți avea o mărime sau o jumătate de mărime în plus. 

Cu un pantof prea mare, veți ajunge să nu mai puteți nici măcar să trageți sau să alergați. Este mai bine să vă protejați performanța, decât să vă protejați pușculița. 

  • 2. Crampoane fixe sau interschimbabile? 

Alegerea ghetelor este o adevărată preocupare pentru fotbaliștii profesioniști, dar nu o misiune imposibil de abordat pentru cei care, pe de altă parte, preferă să practice acest sport la nivel de amatori sau ca simplu hobby. 

Materialul și tipul de crampoane pe care le cumpărați vor depinde de tipul de teren, de fapt, există crampoane ideale pentru terenuri în aer liber și crampoane pentru terenuri sintetice pentru uz interior. 

Dar ar trebui să știți că există două grupe de crampoane: crampoanele din cauciuc, folosite de jucătorii experimentați pe terenuri uscate, cum ar fi terenurile de zgură. Începătorii folosesc de obicei crampoane sintetice. 

Bineînțeles, pantofii cu crampoane sintetice sunt mai ușor de curățat și au un preț mai mic. 

Apoi, există crampoane metalice, folosite și de profesioniști, pentru terenurile cu gazon adevărat. Apoi, există două tipuri de crampoane pe care le poți alege în funcție de nivelul tău de îndemânare. 

Un începător ar trebui să cumpere ghete standard cu crampoane fixe, care pot fi utilizate în toate condițiile și pe toate tipurile de suprafețe și care oferă jucătorului mai multă siguranță. 

Sfatul nostru este să purtați ghete cu crampoane fixe, potrivit pentru toate condițiile meteorologice. 

Dacă, pe de altă parte, doriți să aveți mai mult control asupra acestui aspect, puteți interveni prin achiziționarea unei perechi de ghete de fotbal cu crampoane interschimbabile. 

  • 3. Frecvența meciurilor 

Atunci când cumpărați o pereche de ghete de fotbal, luați întotdeauna în considerare cât de des le veți folosi și terenurile pe care veți juca. 

De exemplu, dacă intenționați să jucați des, prioritatea va fi să găsiți o pereche de ghete care să fie foarte confortabilă și care să se adapteze ușor la forma piciorului dumneavoastră, adică să nu aibă vârful excesiv de rigid. 

Încălțămintea folosită de jucătorul de fotbal trebuie să îndeplinească trei caracteristici fundamentale: confort, protecție și îmbunătățirea performanțelor. 

Nu luați în considerare doar și exclusiv pantofii de la companii foarte mediatizate precum Nike, Adidas sau Puma. Modelul de pantofi cu caracteristicile potrivite pentru dumneavoastră poate fi și de la o altă marcă, poate mai puțin mediatizată. 

De asemenea, încercați să faceți o analiză a raportului calitate/preț al modelului pe care intenționați să îl cumpărați. În plus față de tipul de talpă (FG /SG/ HG), luați în considerare cu atenție și materialul din care este confecționată. 

În general, tălpile din fibră de carbon sunt mai ușoare și mai rezistente decât tălpile din TPU (poliuretan termoplastic), dar le ia ceva timp să devină complet flexibile. 

Pantofii cu talpă din fibră de carbon pot fi, prin urmare, puțin incomozi la început. Dacă nu sunteți total convins de ghetele pe care le purtați, cumpărați o nouă pereche până când veți fi complet mulțumit. 

Uneori, diferențele dintre un model și altul, sau dintre două mărci, pot fi cu adevărat remarcabile, iar plăcerea de a te simți în sfârșit confortabil în propriile ghete de fotbal este ceva cu adevărat neprețuit pentru un fotbalist. 

4. Acordați atenție materialului 

Un element foarte important este alegerea materialului potrivit. 

Din acest punct de vedere, nimic nu se compară cu pielea: este moale, permite picioarelor să respire, se adaptează la forma piciorului dumneavoastră și vă oferă o senzație mai mare de contact cu mingea. 

Atunci când cumpărați ghete din piele, trebuie să vă asigurați că acestea au mărimea perfectă pentru piciorul dumneavoastră, deoarece se vor lărgi odată cu utilizarea. 

Luați jambierele de fotbal cu dvs. atunci când mergeți la cumpărături pentru a vă asigura că se potrivesc bine. De asemenea, e recomandat să vă uitați în jur, astfel încât să puteți încerca diferite mărci de ghete. 

Dimpotrivă, plasticul dur vă poate înțepeni picioarele, vă poate crea probleme de inflamație și vă poate împiedica să mânuiți mingea cu mai multă încredere. 

Pe de altă parte, pentru antrenamentul atletic, este necesar să folosim adidași de alergare adecvați la greutatea noastră. 

Jucătorii care cântăresc peste 80 de kilograme ar trebui să opteze pentru adidași stabili și de protecție; dacă cântăresc mai puțin, își pot permite unii mai ușori. 

Important este să nu folosiți pantofi de tenis sau pantofi de gimnastică, ci să aveți întotdeauna la dispoziție adidași de alergare. 

Ghetele de fotbal pentru antrenamente atletice sunt bune doar dacă vă ajută să nu alunecați, în caz contrar, adidașii de alergare sunt mai buni, deoarece ridică călcâiul și protejează tendonul. 

  • 5. Mărimea ghetelor 

Atunci când cumpărați ghete, nu începeți niciodată cu aceeași mărime pe care o purtați la pantofii de stradă. 

Motivul este că acestea variază de la o marcă la alta, așa că s-ar putea să vă simțiți mai confortabil cu mărimi mai mari sau chiar mai mici decât piciorul dumneavoastră. 

 Singurul mod de a fi sigur este să le încercați și să mergeți câțiva metri purtându-le. Pantoful trebuie să fie confortabil.

Van Basten avea mărimea 43, Gullit mărimea 44 și nu păreau să lovească rău (mai ales Van Basten), așa că un picior mic nu este în niciun caz o condiție pentru a juca un fotbal bun. 

Folosirea unor mărimi mai mici decât cea proprie creează dureri și nu permite exprimarea întregii puteri a piciorului în alergare, cu dezavantaje evidente pentru joc. 

Deci, mărimea potrivită, ghete flexibile și nu prea rigide, crampoane adecvate pentru teren. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii pixabay jpg
fasole jpg
tratamente naturiste anti imbatranire jpeg
Bomboane cu biscuiti si fulgi de nuca de cocos  Sursa foto shutterstock 107127485 jpg
1 par alb jpg jpeg
ciorba de fasole boabe cu afumatura si rantas jpg
zodii norocoase webp
cuplu sex
image
actualitate.net
image
actualitate.net