Ai nevoie de inspirație pentru a-ți amenaja propria bucătărie?

Indiferent de formă sau de mărime, designul unei încăperi trebuie să valorifice respectivul spațiu. Fie că o concepeți de la zero, fie că urmează să o renovați, la final bucătărie trebuie să fie atât atrăgătoare din punct de vedere vizual, cât și funcțională. 

image

Iată câteva stiluri diferite care te-ar putea inspira!

  • Minimalist

Stilul minimalist este ușor de realizat de către un necunoscut în ale designului. Paleta de culori ce-l caracterizează este destul de limitată, în sensul în care se bazează pe nuanțe deschise și destul de apropiate una de cealaltă. Astfel, albul și nuanțele de bej caracterizează cel mai bine stilul minimalist, întrucât acestea dau senzația că spațiul în care sunt folosite este curat, ordonat și aerisit. Abordarea minimalistă se mai caracterizează prin menținerea unei încăperi cât mai neaglomerate. Într-o bucătărie, indiferent de mărime sau formă, încăperea va îmbrățișa acest stil, cu precădere în cazul bucătăriilor de dimensiuni mici. Proprietarilor li se recomandă să-l adopte, datorită caracteristicilor sale specifice, capabile să creeze optic un spațiu mai mare. 

  • Rustic modern

Stilul rustic se caracterizează prin mobilierul masiv și aglomerarea elementelor, fie ele de natură ornamentală, fie utilizabile. Stilul rustic are caracteristici distincte în funcție de originile variațiilor sale, motiv pentru care  ne vom lega doar de cele general valabile. Astfel, culorile predominante ale acestui stil sunt nuanțele de maro și ocru alături de accente de culori saturate. Stilul rustic modern este obținut fără efort înglobând elementele vechi cu cele noi, însă într-o manieră complementară. Într-o astfel de bucătărie poți adăuga orice element decorativ tradițional care să se potrivească armonios cu podeaua din lemn și mobilierul masiv.

O greșeală des întâlnită în rândul persoanelor ce-și propun să își amenajeze astfel bucătăria este aceea că nu țin cont de aspectul electronicelor. La rândul lor, acestea sunt componente ale unei bucătării funcționale și este foarte important să le alegem în funcție de design, astfel încât să punem în valoare munca depusă până la momentul acela. Combina frigorifică Beko de pe Altex.ro poate fi plasată în cămară, astfel încât să nu perturbe armonia creată. De asemenea, este necesar să depozitați restul electronicelor de dimensiuni mai mici in dulapuri dacă vă doriți ca bucătăria să aibă întru totul un aspect rustic. 

  • Glamour

Acest stil insuflă eleganță, extravaganță și opulență. Dacă ești adepta unui stil elegant, cel mai probabil îți dorești ca și propria locuință să aibe aceeași notă. Cel mai mare avantaj al acestui stil este acela că se poate plia armonios peste alte stiluri, inclusiv cel minimalist. Acesta pune în valoare spațiile generoase, iar dacă ai deja o structură înaltă care să cuprindă și ferestre mari, deja ai bazele unui astfel de stil. Pe lângă culorile neutre, texturile lucioase și materialele somptuoase, accesoriile bogat decorate constituie cel mai reprezentativ element.

Alegerea unui design poate fi condiționată de elementele existente deja precum ferestrele, podeaua și tavanul, însă le puteți adapta astfel încât să corespundă cu următorul stil pe care doriți să-l implementați.

Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
manuta  victor dorobantu Wednesday jpg
Anamaria Prodan
culori brazi 2022
Ivana Knoll FOTO Instagram png
pele gettyimages 841963610 jpeg
infidelitate 0 jpeg
triunghiul mortii cinemagia  jpeg
brad de craciun pe masina de vanzare cumparat foto shutterstock 815989 jpg
image
image
image
image
despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
foto1 ElenaB jpg
Horoscop 26 octombrie (sursa FOTO pixabay)
horoscop zilnic 15 ianuarie jpeg
Risa Hirako jpg
zodii care imprumuta bani jpg