Care sunt metodele de epilare și pentru ce ar trebui să optezi?

Ultima actualizare:

Cu toate căutăm o modalitate cât mai convenabilă pentru a îndepărta părul nedorit de pe corp. Ei bine, în funcție de timpul pe care vrei să îl acorzi acestei activități și de eficiența pe care ți-o dorești, dispui de o mulțime de metode dintre care o poți selecta pe cea mai potrivită pentru tine.

Sursă foto - unsplash.com
Sursă foto - unsplash.com

Iată ce metode ai la dispoziție pentru a îndepărta firele de păr nedorite!

Aparat de ras

Deși este o metodă pe termen scurt, aparatul de ras este cea mai accesibilă dintre toate, fiind de asemenea și cea mai rapidă, potrivită pentru situațiile când ești pe grabă. Tot ce trebuie să faci este să umezești pielea, apoi să aplici spumă de ras sau orice alt săpun cu care rezonează pielea ta, astfel încât să previi iritațiile. Întotdeauna aplică o cremă sau un ulei hidratant pentru a calma pielea iritată în urma îndepărtării firelor de păr. 

Cremă depilatoare

Cremele depilatoare sunt o altă metodă simplu de folosit, însă acestea au efect pe termen scurt. Procesul constă în aplicarea cremei pe piele, urmând cu strictețe indicațiile referitoare la timpul de acționare. În cazul în care este îndepărtată mai devreme, este foarte posibil să aveți neplăcerea de a observa cum încă aveți porțiuni nedepilate. Din pricina faptului că aceasta acționează în exterior, îndepărtând firele de păr doar la suprafața, acestea devin vizibile după o perioadă destul de scurtă de timp. De asemenea, un alt minus al acestor creme este mirosul neplăcut pe care îl au și care persistă și după îndepărtarea acesteia. 

Epilator

  • Fie electronic

Epilatoarele electrice sunt primele metode din această serie care îndepărtează firul de păr în întregime. Această metodă are efect pe termen mediu, fiind printre cele mai utilizate în rândul femeilor. Doamnele apelează la o astfel de procedură din cauza faptului că firele de păr cresc mult mai greu, la un interval de două sau trei săptămâni. Aparatele moderne pot îndepărta firele de par aproape fără niciun disconfort, pe când cele mai puțin moderne sunt ceva mai dureroase. Trebuie să ai în vedere pregătirea pielii înainte de a începe procedura pentru ca firele de păr să fie extrase cu ușurință. Un duș cu apă caldă va curăța pielea de sebum și va deschide porii astfel încât epilatorul va da mai mult randament. 

  • Fie cu ceară

Fie că procedura este realizată la salon, fie în confortul propriei case, este necesar ca pielea sa fie curată și exfoliată în prealabil. Astfel firele de păr vor fi extrase mult mai ușor, iar durerea va fi mai suportabilă. Pentru a calma pielea, ulterior veți clati zonele iritate cu apă rece și veți aplica un ulei sau o cremă calmantă. 

Epilare definitivă

O metodă revoluționară în ceea ce privește îndepărtarea firelor de păr este epilarea definitivă - acest procedeu prestat de Silhouette.ro îndepărtează părul nedorit pe termen lung prin intermediul unor aparate special concepute pentru realizarea acestei proceduri. 

În urma lecturării acestui articol, cu siguranță veți face cea mai potrivită alegere în ceea ce vă privește.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
horoscop singuratic pexels jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
horoscop shutterstock jpg
Horoscop primavara FOTO Shutterstock jpg
horoscop casatorie jpeg
horoscop webp
Ghidul esential pentru administrarea insulinei   Alegerea instrumentelor potrivite jpg
Puteri paranormale, zodii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net