Ce să faci ca să previi o pană nedorită a anvelopelor. Descoperă 7 sfaturi utile

Ultima actualizare:

Anvelopele desumflate îți pot strica buna dispoziție dintr-un moment în altul. O astfel de situație este total imprevizibilă, iar dacă ești la drum lung ai toate șansele să pierzi timpul găsind soluții pentru a rezolva această problemă.

Ce să faci ca să previi o pană nedorită a anvelopelor. Descoperă 7 sfaturi utile
Ce să faci ca să previi o pană nedorită a anvelopelor. Descoperă 7 sfaturi utile

Poate ai mai mult noroc dacă ești un șofer cu experiență însă sunt și cazuri când nu ai altă soluție decât să parchezi pe bandă de urgență și să aștepți până când cineva oprește să te ajute.

Totuși, această situație neplăcută poate fi evitată dacă ții cont de câteva măsuri de precauție

Verifica regulat presiunea anvelopelor

Se spune că este indicat să verifici presiunea anvelopelor o dată pe luna și înainte de a pleca într-o călătorie mai lungă. Acest lucru nu doar că ajută la durata de viață a cauciucurilor, însă este o foarte bună măsură de a preveni posibile accidente din cauza imposibilității de a frâna corespunzător. Totodată, anvelopele dezumflate atrag după sine un consum mai mare de combustibil. Așadar, asigură-te că verificarea presiunii devine parte din rutina ta.

Evita zone în construcție

Astfel de zone sunt periculoase pentru anvelope deoarece există șansă să dai peste geamuri sparte, șuruburi, gropi și alte pericole care pot duce la o pană nedorită a cauciucurilor. Dacă se întâmplă să nu găsești o alternativă a drumului în lucru, atunci micșorează viteza și condu prudent. Încearca să ții cont de toate atenționările de la ceilalți șoferi, urmărind o aplicație de navigație specializata în acest sens. În cazul în care observi umflături la anvelope este recomandat să le înlocuiești cu unele de la Anvelope-oferte.ro.

Ține cont de greutatea maximă a autovehiculului

De reținut este că o mașină supraîncărcată poate contribui la deteriorarea cauciucurilor. Asigură-te că atunci când pleci într-o călătorie mai lungă, verifici și presiunea anvelopelor după ce te îmbarci de plecare cu toate bagajele împachetate.

Rotește anvelopele

Pentru a evita o uzură inegală a anvelopelor este recomandată rotirea acestora la 10 mii de km. Așadar, schimba poziția acestora de pe față pe spate pentru a îmbunătăți durata de viață a cauciucurilor, cât și pentru a corecta orice aliniere greșită a roților.

Soarele dăunează presiunii

Există și cazuri când căldură este de vină pentru dezumflarea anvelopelor, de aceea este recomandat ca în acest sezon călduros să menții o presiune potrivită a cauciucurilor.

Atenție la frânare

Modalitatea de frânare a fiecărui șofer poate contribui la deteriorarea anvelopelor. Astfel, franarile bruște duc la uzarea anticipată a cauciucurilor. Totodată, asigură-te că la plecarea de pe loc nu ai frâna de mâna trasă.

Verifica valvele

Dacă s-au dezumflat anvelopele și ajungi cu mașina la vulcanizare, o cauză posibilă ar fi valvele deteriorate. Așadar, verifică și valvele înainte să înlocuiești cauciucurile.

Poate nu poți anticipa o pană, însă dacă vei ține cont de câteva sfaturi utile, ai toate șansele să previi un stres în plus. Evită să pleci la drum lung fără o verificare în prealabil, acordând mai multă importanță anvelopelor și implicit siguranței tale.

Sursă poză: pexels.com

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (13) jpg
image png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
zodii pixabay jpg
1 par alb remedii jpg jpeg
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
horoscop jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net