Ce sunt jucăriile LEGO? Cum le poți valorifica pentru a deveni practice?

Cu toții ne-am întâlnit măcar o dată în viață cu jucăriile LEGO. Acestea au fost concepute acum 90 de ani, în Danemarca, piesa reprezentativă a acestor jucării fiind cărămida LEGO, renumită pentru rezistența în timp a materialului din care este confecționată și pentru incapacitatea de a fi distrusă.

Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com

Aspecte generale ale jucăriilor LEGO

Până în prezent, au fost create peste 400 de miliarde de piese LEGO, pentru a putea fi asamblate astfel încât rezultatul construcției să fie o clădire, un robot sau un vehicul. Avantajul acestor piese este că orice obiect final poate fi dezasamblat, iar piesele pot fi folosite din nou pentru a construi un obiect total diferit. Se spune că, pe planetă, aproximativ 7 seturi LEGO sunt vândute în fiecare secundă.

Specialiștii spun că aceste jucării sunt benefice pentru dezvoltarea cognitivă a copiilor, pentru a înțelege diferite concepte de matematică, astfel aceștia pot exersa alinierea blocurilor, sortarea după culoare și utilizarea denivelărilor pentru a rezolva probleme. Mai mult, deoarece acest joc se bazează pe construcție tridimensională, copilul va avea o viziune bună în spațiu a obiectelor. Jocul LEGO poate dezvolta diverse abilități ale copilului care îl vor ajuta să interacționeze cu cei din jurul său, își va dezvolta spiritul de echipă și va avea o gândire mai creativă.

Ce poți face cu piesele LEGO?

În general, tindem să asociem LEGO cu joaca, însă acestea pot fi folosite în viața de zi cu zi, în diferite moduri unice și practice:

1.      Dacă te gândești să oferi cuiva un cadou într-o formă unică, poți construi o cutie de cadou din piesele jocului, care mai apoi poate fi păstrată în forma finală.

2.      Datorită varietății de culori și forme, piesele LEGO pot fi folosite pentru a da o pată de culoare anumitor obiecte. Spre exemplu, dacă ai un acvariu mare de pești, poți să construiești un castel sau o fortăreață, creând trasee pentru peștișori.

3.       Dacă stilul tău din casă este minimalist și îți dorești să schimbi aspectul, poți concepe un design nou pentru pereți și corpurile mobilierului, placându-le cu cărămizi multicolore. De asemenea, poți construi din cuburi LEGO diverse obiecte de decor din casă, cum ar fi o vază, un ghiveci, o fructieră sau chiar un ceas de perete.

4.      Dacă ești pasionat de automobilism sau aeronautică și vrei ca acest lucru să se vadă în interiorul casei tale, cei de la Altex.ro oferă o gamă variată de seturi pentru construirea machetelor unor mașini sau a unor aparate de zbor cu design-uri spectaculoase concepute de către cei de la LEGO.

5.      Pentru a avea o activitate atât amuzantă, cât și practică cu copilul, puteți construi împreună din piese LEGO un raft pentru cărți potrivit pentru camera lui, astfel cel mic se va simți util și poate va fi mai atras de citit.

6.  Piesele LEGO pot fi introduse atât în garderoba doamnelor, prin confecționarea de bijuterii sau poșete, cât și în garderoba domnilor, creându-și papioanele sau butonii de la cămașă din cuburi LEGO, iar ținutele finale vor atrage toate privirile.

Jucăriile LEGO cu toate că au fost la început concepute pentru amuzamentul și dezvoltarea copiilor, datorită varietății lor, pot fi folosite în numeroase moduri și de către adulți, aducând la final culoare și viață în obiecte, decorațiuni și casă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
cub horoscop 1 gif
Nu stii cum sa iti surprinzi cea mai buna prietena de ziua ei Iata cateva sfaturi de care sa tii cont jpg
Trei sfaturi pentru a ți transforma grădina într un sanctuar de relaxare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net