Cum alegem dulapurile din dormitor pentru a fi utile și elegante

Dulapurile sunt acele piese de mobilier care îți adăpostesc hainele pe care le iubești. Așezate de obicei în dormitoare, sunt printre cele mai importante piese de mobilier ale casei tale. Din acest motiv, atunci când alegi un dulap, trebuie să iei în considerare utilizarea pe termen lung și nevoile tale.

image

Care sunt punctele de luat în considerare atunci când achiziționezi un dulap?

Nevoile tale, dimensiunea camerei, stilul de amenajare. Sunt multe criterii pe care trebuie să le analizezi atunci când alegi un dulap pentru dormitor! Să examinăm aceste elemente pas cu pas!

Începe prin măsurarea dimensiunii camerei

Deși întotdeauna este nevoie de spații de depozitare, desigur, nu vrei să cumperi un dulap care să nu încapă în camera ta. Nimeni nu vrea să-și cumpere un dulap mic care să fie insuficient pentru a-i satisface nevoile! Din acest motiv, este esențial să începi prin a face măsurătorile zonei în care dorești să poziționezi dulapul în dormitor.

În cazul dormitoarelor mici, șifonierele pot fi amplasate într-o altă încăpere pentru a fi folosite ca dressing. În acest caz, ar trebui să calculezi dimensiunea dressing-ului tău.

Unde ar trebui să fie amplasat dulapul: în dressing sau dormitor?

Există două lucruri de luat în considerare în acest caz: ar trebui să ai grijă ca dulapul tău să nu blocheze fereastra și să-ți taie complet sursa de lumină naturală, dar și ca dulapul să nu fie direct în spatele ușii camerei.

Dulapul ar trebui să aibă uși glisante sau cu balamale?

După luarea măsurătorilor, trebuie să treci la alegerea modelelor de dulap. Uși glisante sau uși clasice? Cum vei decide asta?

Răspunsul la această întrebare poate fi dat de zona în care dorești să poziționezi dulapul. De exemplu, dacă ai un spațiu îngust, ușile cu balamale pot îngusta mai mult spațiul atunci când sunt deschise. Prin urmare, dacă ai o cameră mică, putem spune că dulapurile cu uși glisante, care sunt o variantă mai utilă economisind spațiu, sunt ideale pentru tine.

image

Ia în considerare nevoile tale

Când spunem dulap, cei mai mulți dintre noi ne gândim la dulapul în care ne punem hainele, dar când nu este suficient spațiu de depozitare, în dulapuri pot fi puse și alte produse precum prosoape și lenjerie de pat. Din acest motiv, trebuie să ai grijă ca dulapul pe care vrei să-l cumperi să fie suficient de mare pentru a-ți satisface nevoile, precum și să aibă suficiente rafturi și sertare.

image

Știm cât de important este pentru cei ce au un dormitor mic să economisească spațiu dar și să dispună de suficient spațiu pentru depozitare. Dacă îți dorești o oglindă în cameră, poți alege dulapuri cu oglinzi pe uși. În plus, nu trebuie uitat faptul că oglinda mărește percepția asupra profunzimii încăperii. Astfel avem iluzia unui spațiu mai mare.

Alege culoarea în funcție de decor

Atunci când alegi un dulap, culorile mobilierului din dormitor sunt în general puncte de referință. Cu toate acestea, alegând diferite culori, poți face spațiul mai elegant. În plus, dacă încăperea ta este mică, poți alege produse deschise la culoare.

Stilul dulapului

Dulap modern sau dulap clasic? Ca și în cazul culorii, stilul întregii camere va dicta stilul dulapului. Poți să mixezi stilurile, însă trebuie să o faci cu multă grijă. Sfatul unui decorator sau unele informații online în acest sens te pot ajuta.

Pentru dormitoare foarte mari, poți alege dulapuri cu modele sofisticate. Pentru dormitoarele mici te sfătuim să te bazezi pe minimalism.

O ultimă sugestie: nu uita să iluminezi garderoba

Indiferent cât de bine este luminată camera ta, dulapurile pot rămâne întunecate deoarece sunt spații închise. Prin urmare, iluminarea interiorului dulapului te poate ajuta să găsești cu ușurință ceea ce cauți. În plus, este destul de ușor de făcut! Tot ce ai nevoie este o bandă LED sau un proiector LED pe care să-l montezi în dulapul tău!

Acum este mult mai simplu să alegi un dulap dedicat nevoilor și stilului tău!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop saptamanal shutterstock 1677373537 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
horoscop 17 martie webp
Zodii jpg
reteta oua umplute sorin bontea jpg
copii jpg
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image
actualitate.net
image
actualitate.net