Cum îți poți îmbunătăți curtea? 3 lucruri pe care trebuie să le ai în curtea ta

Mutarea de la apartament la casă este mereu una binevenită. Spațiul este mai mare, nu mai ai vecinii așa de aproape ca înainte și te simți mai liber. Însă cel mai mare plus este curtea. Ea face diferența clară dintre locuitul într-un apartament și locuitul la casă. Poți utiliza spațiul pentru a-ți crea o oază de relaxare și afară. Chiar dacă dispui de o curte mai mică sau mai mare, trebuie să profiți din plin de acest bun. 

Foto: Unsplash.com
Foto: Unsplash.com

Iată 3 lucruri cu care îți poți îmbunătăți curtea 

  • Spațiu verde 

Amenajarea curții este un aspect important pentru orice casă. Spațiul verde poate constitui un decor care să îți înfrumusețeze casa, aducându-i un plus de valoare. Pe de altă parte, acesta poate constitui o oază de relaxare. Petrecerea timpului în aer liber, înconjurat de verdeață, a fost dovedit că are efecte relaxante, ajută la concentrare și este sănătos. Dacă te pasionează florile, poți opta pentru ronduri cu diverse tipuri de flori. Cele care rezistă peste iarnă sunt foarte apreciate și reduc din timpul petrecut pentru a le îngriji. Un sfat de luat în calcul ar fi plantarea unor pomi fructiferi în curtea ta. Astfel te vei bucura de verdeață, dar și de roadele produse chiar sub nasul tău. 

  • Un foișor 

Un alt avantaj al locuitului la casă este că îți poți chema prietenii pentru un grătar sau o petrecere, fără să te gândești la spațiul necesar sau la vecini. Foișoarele sunt cele mai cumpărate accesorii pentru curte, ceea ce nu este surprinzător. Ele pot constitui cel mai apreciat element din curtea ta, datorită versatilității lui. De la simpla relaxare în curte, un grătar, un spațiu de joacă pentru copii, până la o petrecere aniversară cu zeci de invitați, acesta este alegerea perfectă. Cele mai apreciate foișoare sunt cele gata proiectate, cu toate elementele incluse, gata de montat. De exemplu, un foișor de grădină din lemn de la Hornbach.ro poate fi o alegere simplă și eficientă. Desigur, poți construi un foișor, însă durează și costă mai mult. Proiectarea nu e punctul forte al tuturor, de aceea recomandarea ar fi să te lași pe mâna specialiștilor. 

  • O piscină demontabilă

Cine nu iubește să se răcorească într-o piscină într-o zi de vară călduroasă? O piscină clasică implică un sistem costisitor de umplere și curățare a apei. De asemenea, spațiul folosit este mult mai mare. Având în vedere că vara durează doar câteva luni, uneori nu merită să investim în construcția unei piscine clasice. Cea mai la îndemână piscină este cea de sezon, demontabilă. Costul este unul mic comparativ cel al unei piscine clasice, la fel întreținerea și curățarea ei. Faptul că se poate monta și demonta ușor, fără un specialist, constituie un mare plus. Astfel, în afara verii, acest tip de piscină nu îți va ocupa spațiul din curte. Poți avea deci zile de piscină și bronzare într-o atmosferă intimă, chiar la tine acasă. Dacă ai copii, ei vor fi foarte încântați să se bălăcească în piscină și cu siguranță va deveni locul lor preferat pe timpul verii. 

Așadar, pentru a simți cu adevărat că locuiești la casă, trebuie să îți accesorizezi curtea. Urmând sugestiile de mai sus, poți crea o curte ideală. Spațiul verde este foarte recomandat, urmat de un foișor practic și o piscină relaxantă. Ai grijă însă să nu demarezi lucrările pentru toate aceste elemente simultan, pentru a nu te aglomera.

cub Kirstie Alley
alin oprea logodna medana 4 jpg
serial wednesday jpg
zodia care nu a primit nimic de mos nicolae jpg
concediu ingrijirea copilului jpg
foto1 ultimul sateanB jpg
michael kutcher and ashton kutcher jpg jpeg
cub lia bugnar theo rose png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
zodia care nu a primit nimic de mos nicolae jpg
un barbat de 54 de ani are fantezii sexuale ciudate jpg
horoscop zilnic 16 februarie jpeg
image png
femeie sexy jpg
2 bd IMG 8130b jpg