Cum să îți organizezi perfect bagajul pentru un city break

Perioada concediilor e pe sfârșite, iar agențiile de turism și companiile aeriene se întrec în oferte, pentru a-și fideliza măcar o parte din public. 

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Excursiile scurte, de doar câteva zile, câștigă popularitate, pe măsură ce pasionații de călătorii rămân cu tot mai puține zile de concediu disponibile și își doresc să profite din plin de sfârșitul de săptămână și să viziteze destinații celebre din Europa, precum Roma, Paris, Londra, Barcelona sau Praga. 

Însă, condițiile de călătorie pentru un city break, mai ales în cazul companiilor aeriene low cost, sunt restrictive atunci când vine vorba de bagaje. Dacă nu vrei să ai parte de costuri suplimentare, trebuie să te încadrezi în dimensiunile și gabaritul impuse pentru un bagaj de mână sau de cabină.  

Ce bagaj de mână e inclus în costul biletului, la companiile aeriene low cost 

Fiecare companie are propria politică, atunci când vine vorba despre dimensiunile bagajului de cabină. Iată care sunt limitele impuse, dacă nu vrei să ai costuri suplimentare: 

  • Ryanair - 40x25x30 cm 
  • Blue Air - 40x30x20 cm, max. 10 kg 
  • Easyjet - 45x36x20 cm 
  • Wizzair - 40x30x20 cm, max. 10 kg 
  • Pegasus - 40x30x15 cm, max. 8 kg 
  • FlyDubai - 55x38x20 cm, max. 7 kg 
  • Norwegian - 55x40x23 cm, max. 10 kg 
  • Volotea - 55x40x20 cm, max. 10 kg 
  • Vueling - 55x40x20 cm, max. 10 kg 
  • Eurowings - 55x40x23 cm, max. 8 kg 

Cum să te limitezi la strictul necesar, când vine vorba despre produsele cosmetice 

După cum bine știi, produsele cosmetice și mai ales cele în formă lichidă, au niște limite la călătoriile cu avionul. Orientează-te către dimensiuni travel size pentru cosmeticele de care nu te poți lipsi, cum este crema de fata și evită să iei cu tine produse pe care, cel mai probabil, le vei găsi la cazare, așa cum sunt gelul de duș sau șamponul. În ceea ce privește machiajul, alege să porți unul natural în zilele de vacanță; un bb cream cu factor de protecție solară 50, un blush discret, o mascara rezistentă și un balsam de buze ar trebui să fie suficiente pentru ca tu să arăți perfect relaxată în fotografii, fără a-ți încărca tenul și programul cu tehnici complicate de machiaj. 

Pregătește-ți ținutele și rămâi fidelă planului 

Având în vedere că vremea este încă frumoasă și caldă în cea mai mare parte a Europei, nu vei avea probleme să te încadrezi cu hainele în limita impusă de companiile aeriene, care variază, în funcție de furnizor, între 7 și 10 kilograme. Pentru a-ți ușura deciziile, pregătește-ți ținutele pentru fiecare zi și asigură-te că iei la tine doar o pereche de încălțări, în afară de cele pe care le vei purta și pe drum. O pereche de sneakers confortabili și una de sandale cu talpă joasă sau platformă medie sunt perechile care se potrivesc în orice situație și îți asigură și intrarea la muzeu, dar și într-un restaurant elegant. Pe lângă ținutele stabilite, mai pune în bagaj o fustă sau o pereche de pantaloni scurți, eventual din jeans, și două tricouri, topuri sau cămăși, pentru a te asigura că ai un plan de rezervă, în cazul în care îți pătezi hainele sau decizi să te schimbi între vizitarea a două obiective turistice. 

Renunță la obiectele inutile 

Dacă ai un telefon performant, a cărui cameră foto face față la exigențele oricărei rețele sociale, nu ai niciun motiv să pui în bagaj și un aparat foto de dimensiuni mari, cu obiective și lentile de schimb, cu excepția situației în care ești fotograf profesionist.

Dacă vrei totuși ceva profi, dar care să nu ocupe mult spațiu, ia în calcul o cameră GoPro pentru a-ți filma aventurile sau interesează-te cât te-ar costa să închiriezi echipament profesional din orașul de destinație, dacă simți nevoia sau vrei să îmbini utilul cu plăcutul în călătoria ta și să execuți o astfel de activitate artistică, din care ai putea câștiga bani, în timp ce te plimbi și distrezi. 

Minimalismul este de bază atunci când vine vorba despre pregătirea bagajului pentru un city break. Limitează cât mai mult obiectele pe care le iei după tine, nu uita de faptul că pe unele dintre ele le vei găsi la cazare, așadar, nu e nevoie să cari cu tine o dublură și gândește-te ce înseamnă pentru tine strictul necesar și fără ce nu poți trăi pentru o perioadă de câteva zile, pentru a fi cât mai eficientă atunci când îți pregătești bagajele. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
peste pixabay jpg
pasca sorin bontea jpg
horoscop webp
omleta pexels jpg
familie la masa de sarbatori jpg
horoscop shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net