Cum sunt tratate herniile abdominale prin operații minim invazive?

Herniile abdominale pot să apară atât la persoanele în vârstă, cât și la tineri, manifestându-se prin formarea unei umflături sub piele, care poate fi dureroasă și care se agravează mai ales la tuse sau la strănut. O hernie este provocată de exteriorizarea unui organ intern (de obicei o ansă intestinală), printr-un defect al peretelui abdominal.

image

În funcție de localizare, herniile abdominale pot fi de mai multe tipuri, cea mai frecventă fiind cea inghinală, întâlnită în special la bărbați. O hernie inghinală poate să apară din cauza obezității și a sedentarismului sau, în cazul tinerilor, ca urmare a ridicării repetate de greutăți.

Singurul tratament care poate vindeca o hernie este intervenția chirurgicală. Din fericire, în prezent aproape orice operație de hernie abdominală poate fi realizată minim invaziv, prin chirurgie laparoscopică sau robotică, fără să mai fie necesară o incizie abdominală de mari dimensiuni.

Intervențiile chirurgicale asistate robotic permit o recuperare mult mai rapidă a pacientului, risc redus de complicații și o durată scurtă de spitalizare. Operațiile sunt efectuate prin incizii mici, astfel încât sângerarea intraoperatorie și durerea postoperatorie sunt semnificativ reduse. Tratamentul chirurgical este indicat mai ales pacienților tineri, evoluția în timp a herniei și agravarea simptomatologiei fiind inevitabile.

În timpul intervenției chirurgicale, chirurgul montează o plasă specială, bine tolerată de organism, care permite repararea herniei și previne totodată recidiva. Sistemul robotic permite incizii mult mai fine și de mare precizie, datorită mobilității deosebite a brațelor robotice articulate. În plus, robotul chirurgical, controlat de medic de la distanță, prin intermediul unei console, este dotat cu o camera video de înaltă rezoluție, care asigură o vizualizare în detaliu a câmpului operator, imaginile tridimensionale fiind mărite de până la 10 ori.

În acest fel, chirurgul poate observa chiar și cele mai mici structuri anatomice, precum vasele minuscule de sânge și filetele nervoase. Această precizie deosebită nu ar fi posibilă în cazul unei intervenții chirurgicale clasice sau laparoscopice.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții cu hernii abdominale au acces la toate metodele de tratament chirurgical, în funcție de indicația medicală stabilită. Operațiile robotice sunt realizate cu ajutorul robotului chirurgical de ultimă generație da Vinci Xi, cel mai avansat sistem robotic existent în prezent. Rezultatele funcționale obținute în urma acestui tratament chirurgical modern sunt foarte bune și pe termen lung, iar pacienții se pot întoarce în scurt timp la activitățile lor obișnuite.

Toate intervențiile chirurgicale efectuate la Spitalul Clinic SANADOR se desfășoară într-unul dintre cele mai avansate blocuri operatorii din țară, iar pacienții primesc asistență medicală de specialitate pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă acreditată ca secție ATI de categoria I – nivelul maxim de competență existent.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton și Prințul William la țară GettyImages 1210393477 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cub horoscop bani
image png
image png
gabriela cristea gogosi jpg
horoscop freepik jpg
zodii care vor avea o iarna fericita jpg
indragostiti la masa jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net