Excursie în zona Sighișoarei. Incursiune în istoria medievală

Orașul de basm al României, situat în județul Mureș, cunoscut pentru arhitectura medievală foarte bine conservată, își așteptă vizitatorii cu o mulțime de surprize și locuri inedite de explorat. Sighișoara, este singura cetate încă locuită de la noi din țară, dar și din Europa. Centrul său istoric rămâne punctul de atracție pentru turiștii care vor să se aventureze în povestea locului. Străduțele înguste pavate cu pietre, casele viu colorate în stil gotic, baroc și renascentist, dar și toate obiectivele turistice fac o experiență de neuitat, o experiență completă și complexă din acest colț autentic transilvănean.

Casa Breslelor 1 min min jpg

Dacă nu sunteți de prin împrejurimi și ajungeți într-o mică excursie pe meleaguri mureșene, grija locului de parcare ar trebui să fie ultima problemă. Sighișoara vă pune la dispoziție mai multe locuri special amenajate unde mașina v-a rămâne în siguranță. Tarifele percepute diferă în funcție de intervalul staționării, iar plata se va face extrem de rapid prin intermediul unui SMS, cu mențiunea că acestea sunt percepute doar în timpul săptămânii.

Acum că ați scăpat de stresul locului de parcare, vă puteți bucura în liniște de frumusețile pe care cetatea vi-le pune la dispoziție. Iată câteva dintre obiectivele turistice care păstrează vie amintirea strămoșilor sași.

Chiar pornind de la una dintre parcările orașului, cea de pe strada Anton Pann, vă veți întâlni cu o expoziție care poartă povestea întemeierii orașului și a celor 9 bresle. Ce poți vedea aici? Casa Armelor și Hărților, o colecție impresionată de peste 500 de hărți, gravuri, desene, litografii și cărți vechi din Transilvania și din întreaga țară, o diversitate de arme, armuri și monede din diferite epoci istorice, începând de la era preistorică și până în secolul XX, care își au originea în diverse colțuri ale lumii.

image

Casa Breslelor este locul ce ilustrează modul în care artizanii sași au trăit și au muncit. În această expoziție, se pot admira obiecte antice, unelte, echipamente și mașinării ce erau folosite cu foarte mult timp în urmă.

image

Acest obiectiv turistic este situat chiar la baza altei atracții turistice, chiar simbolul orașului, Turnul cu Ceas. Acesta face parte din fostul grup de 14 turnuri ale meșteșugarilor, astăzi râmase doar 9, construit în secolul la XIV-lea, având rol strategic, poziționat la intrarea în cetate, ca punct de observare.

Putem să mai amintim de Biserica Mânăstirii din centrul cetății, construită în 1298, biserica a servit ca lăcaș pentru călugări dominicani. Biserica din Deal, situată pe vârful colinei, una dintre puținele biserici din Transilvania care dispune de o criptă sub cor.

Acum părăsind puțin meleagurile medievale ale Sighișoarei, ne putem îndrepta și către împrejurimile acesteia pentru a admira fascinantele obiective turistice de pe lângă orașul transilvănean. Astfel, vă puteți prelungi vizita și să faceți o oprire în satul Viscri, spre exemplu. Destul de aproape de Sighișoara, acest mic sat este păstrător al datoriilor și obiceiurilor locale. Cetatea Saschiz, construită pe ruinele unei foste fortificații care apăra drumul de la Rupea la Sighișoara. Cetatea Rupea, situată pe un deal stâncos, la marginea orașului Rupea. Dar și multe, multe altele așteaptă să le călcați pragul și să descoperiți comorile pe care le ascund.

Acestea fiind spuse, Sighișoara și împrejurimile orașului din inima Transilvaniei sunt destinația perfectă dacă sunteți în căutarea unor momente de relaxare pe meleaguri medievale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Horoscopul lunii iunie horoscop lunar 2023 shutterstock 2056174655 jpg
zodii norocoase jpg
chiftele pexels jpg
Horoscop jpg
leustean jpg
Luna plina jpg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
zodii meteoriti png
image
actualitate.net
image
actualitate.net