Intervenția care permite păstrarea potenței după operația de prostată

Problemele de erecție, disconfortul la ejaculare și urinările frecvente și dificile, în cantități mici, mai ales noaptea, sunt simptome care nu trebuie neglijate, pentru că pot indica o afecțiune serioasă. Aceste manifestări clinice pot fi provocate de cancerul de prostată, dar și de alte boli care afectează prostata. Prin urmare, este necesar un consult urologic, urmat de analize și investigații specifice, pentru stabilirea unui diagnostic clar.

image

De altfel, consultația de urologie este recomandată anual tuturor bărbaților care au peste 50 de ani, chiar și în lipsa unor simptome, pentru că, în stadiul inițial, cancerul de prostată nu are simptome. Astfel, prin control periodic și teste de screening, boala poate fi descoperită din timp și poate fi tratată eficient, minim invaziv, cu recuperare rapidă, păstrarea funcției urinare și menținerea unei vieți sexuale normale după intervenție.

Principala soluție terapeutică pentru tratamentul cancerului de prostată este cel chirurgical, prin prostatectomie radicală. Aceasta presupune îndepărtarea completă a glandei, procedură care poate implica și rezecția ganglionilor limfatici din zonă. Intervenția chirurgicală se poate realiza clasic, deschis, printr-o incizie amplă în abdomen, sau minim invaziv – laparoscopic sau robotic, prin incizii de mici dimensiuni, metodă care permite o recuperare rapidă a pacientului, cu risc redus de complicații și spitalizare de scurtă durată.

În prezent, chirurgia robotică urologică și-a dovedit eficiența față de chirurgia laparoscopică și cea clasică, fiind prima alegere pentru realizarea prostatectomiei radicale. Chirurgul controlează sistemul robotic prin intermediul unei console, pentru a ghida cu precizie instrumentele chirurgicale. Ecranul consolei îi oferă o imagine tridimensională, foarte detaliată și mult mărită a câmpului operator, iar brațele robotice articulate permit realizarea unor rezecții foarte fine și precise, cu protejarea țesturilor sănătoase și a nervilor din jurul prostatei. Acest aspect este esențial pentru menținerea funcției urinare a pacientului, dar și pentru a-i asigura acestuia o viață sexuală normală, după vindecare. De asemenea, cicatricile rămase în urma operației vor fi de mici dimensiuni.

La SANADOR, pacienții au acces la toate investigațiile necesare pentru screeningul și diagnosticului avansat al cancerului de prostată, inclusiv la RMN multiparametric 3 Tesla, cea mai precisă metodă de evaluare imagistică a prostatei, și la biopsie realizată prin fuzionarea în timp real a imaginilor RMN obținute anterior cu imaginea ecografică oferită de ecograful performant bk3000, unic în România.

La Spitalul Clinic SANADOR, prostatectomia poate fi realizată prin intervenție clasică, laparoscopică sau robotică, prin sistemul da Vinci Xi, cel mai avansat robot chirurgical din lume, care asigură o acuratețe deosebită a inciziilor, cu prognostic postoperator foarte bun. Tratamentul chirurgical al cancerului de prostată poate fi completat, în funcție de indicația terapeutică, de tratament oncologic (chimioterapie, imunoterapie sau hormonoterapie) și radioterapie internă sau externă, proceduri disponibile în Centrul Oncologic SANADOR.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
supa jpg
masca ten jpg
image png
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
horoscop jpeg
Cum să menții aerul curat în bucătărie  Sfaturi și soluții eficiente jpg
IMG 3157 PNG
chef scarlatescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net