Patru modalități pentru dezvoltarea unor echipe loiale

Ultima actualizare:

Indiferent de mărimea și cifra de afaceri a companiei, loialitatea și implicarea angajaților reprezintă unul dintre cele mai importante atuuri pe care managementul le poate deține. Cu cât devotamentul este mai mare, cu atât productivitatea și concentrarea ating un nivel mai ridicat.

Sursă foto: Shutterstock
Sursă foto: Shutterstock

Dar pentru a putea obține o echipă activă și care își îndeplinește obiectivele asumate este esențial să existe un mediu atractiv, care să rezoneze cu valorile și principiile membrilor. Așadar, care sunt pașii pe care liderii și managerii ar trebui să-i facă pentru a obține o colaborare cu personalul din subordine, bazată pe loialitate?

Să creeze un mediu optim

În primul rând, managerii trebuie să observe atmosfera de lucru. Primează emoțiile pozitive sau cele negative? Este un loc unde angajații își pot spune liber sau nu punctele de vedere? O companie care vine cu o încărcătură negativă și care nu pune accent pe starea de spirit a echipei nu are cum să dezvolte o relație care se bazează pe încredere și loialitate. Apoi, este esențial ca liderii să discute cu angajații, să le asculte preocupările și să nu se mulțumească niciodată cu acele răspunsuri generice. Poate unii membri ai echipei au nevoie de mai multă încurajare sau sprijin pentru a da randament, alții poate au de înfruntat adevărate provocări în afara orelor de program. Cunoașterea echipei este cel mai important aspect în crearea unui mediu de lucru optim și sănătos. 

Să acorde beneficii

Angajații vor să fie plătiți corect pentru implicarea și munca pe care o realizează, așadar, managerii trebuie să cunoască foarte bine piața și să ofere o remunerație conformă. De asemenea,  o modalitate de a crește implicarea este conceperea unor strategii de beneficii, astfel încât echipa să nu se simtă subapreciată. Pe lângă salarii, companiile pot oferi bonuri de masă, tichete culturale sau vouchere de vacanță. Spre exemplu, în cazul bonurilor de masă, firma beneficiază de scutirea de la plata taxelor sociale și are deductibilitate de la plata impozitului pe profit. În plus, pot fi gândite o serie de facilități, precum servicii medicale, abonamente la săli de fitness, mașină de serviciu și stimulente lunare.  

Să ofere flexibilitate

Pandemia de coronavirus a schimbat modalitatea de lucru, mulți dintre angajați dorindu-și să păstreze posibilitatea lucrului din confortul casei. Astfel, pentru a avea angajați loiali, managerii trebuie să fie dispuși să ofere mai multă flexibilitate în programul de muncă. În timp ce unele firme pot implementa un program hibrid, altele au nevoie ca angajații să fie mereu la fața locului. În cazul acestora din urmă, managerii pot gândi variante prin care echipele să plece mai devreme în unele zile ale săptămânii.

Să elimine incertitudinile

Cu un climat politic și economic dificil, piețele se schimbă constant și unele dintre ele suferă transformări majore, astfel că apar îndoieli în privința stabilității locului de muncă. Această incertitudine omniprezentă poate avea un impact negativ asupra angajaților și le poate afecta performanța la locul de muncă. Chiar dacă este complicat ca o singură companie să remedieze o economie nesigură, managementul poate discuta cu echipa privind schimbările care vor apărea. De asemenea, o altă variantă este implementarea unei ședințe lunare în care angajații să fie informați cu privire la starea companiei din punct de vedere financiar.

Așteptările tuturor s-au modificat, iar pentru a avea angajați loiali este esențial să le oferi acestora încredere, motivare și un sentiment continuu de apartenență.

image
image
image
image
image
image
horoscop jpeg
Infidelitate jpg
barfe jpeg
esoteric 652642 1280 jpg
image png
semineu dim jpg
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net