Iată 8 joburi grozave pentru elevii de liceu, pentru vara anului 2022

Ultima actualizare:

 Lucrul în timpul verii este o oportunitate excelentă pentru adolescenți de a câștiga bani și de a-și afirma independența. A avea un loc de muncă de vară te poate ajuta să obții venituri suplimentare, să-ți reduci eventualele taxe de școlarizare și să obții experiență practică pentru o carieră viitoare, obținând în același timp oportunități care ar putea să nu fie disponibile în timpul anului școlar.

Iată o listă cu joburi numai bune pentru sezonul estival! Foto: Shutterstock
Iată o listă cu joburi numai bune pentru sezonul estival! Foto: Shutterstock

 A decide ceea ce vrei să faci este partea grea. Vrei să lucrezi afară? Să lucrezi în echipă? Să lucrezi cu animalele? Odată ce îți dai seama, vei descoperi că există locuri de muncă care se potrivesc pentru aproape orice interese pe care le ai.

      Multe locuri de muncă de vară și oportunități de angajare pentru tineri sunt, de asemenea, locuri de muncă excelente pe tot parcursul anului pentru elevii de liceu. În timp ce unii plătesc puțin mai mult decât salariul minim, alții oferă salarii surprinzător de mari și pot chiar extinde beneficiile de asigurări de sănătate pentru cei cu program part-time. Poți găsi pe Jobby.ro mai multe variante potrivite pentru tine. Așadar, descoperă aici locuri de muncă de vară sau pentru tot parcursul anului, pentru toate preferințele și disponibilitățile.

      Iată o listă scurtă de 8 joburi grozave pentru elevi în sezonul estival:

  1. Bonă

       Dădacele bune nu cresc în copaci. În cazul în care ești părinte, vezi ambele feței ale monedei: bone extrem de serioase și de încredere, care știi sigur că vor fi disponibile în cel mai scurt timp, și sunt capabile să se ocupe de copii, sau niște bone mediocre cu care îți este greu să lucrezi. 

       Dacă ești tânăr și îți dorești acest job, ține cont că trebuie să demonstrezi seriozitate și responsabilitate pentru ca părinții să aibă încredere să își lase copilul în grija ta și să primești o plată pe măsură.

  1. Lucrător în amenajare și îngrijire a gazonului

      Puține activități strigă „vară!” mai tare decât tunderea gazonului într-o zi frumoasă și caldă. Dacă nu te deranjează să faci ture în curtea ta în fiecare săptămână, de ce să nu te oferi să tai și iarba vecinilor tăi contra cost?

      Îngrijirea gazonului nu este singurul loc de muncă de tip îngrijire a terenului disponibil elevilor de liceu. Grădinile au de asemenea nevoie de săpat, plivire, mulcire, udare și îngrijire generală pe tot parcursul sezonului verde. Arbuștii și copacii au nevoie de tăiere. Terasele și pavelele necesită curățare și mentenanță continuă.

  1. Curățător de piscine

       Curățarea piscinei este un alt loc de muncă de vară, în aer liber, care nu se simte deloc ca o muncă. Dacă locuiești într-un cartier în care sunt multe piscine private, nu ar trebui să ai probleme în a găsi clienți prin prospectare din ușă în ușă, marketing și referințe la clienți sau publicitate pe site-urile web ale comunității precum ziarul online al orașului sau rețelele de socializare.

  1. Stagiar

      Chiar dacă nu te-ai hotărât încă care vrei să fie profesia ta, verile de liceu oferă oportunitatea perfectă de a testa un job care crezi că o să-ți placă și pe care vrei să-l continui pe termen mai lung. Dacă faci o treabă grozavă și ești în continuare interesat de domeniul de lucru odată ce vara s-a terminat, vei avea o rampă de lansare și o ofertă de lucru foarte bună după ce termini școala, iar experiența dobândită te va ajuta foarte mult pe viitor.

  1. Tutore

      Mulți elevi de gimnaziu și liceu folosesc vacanța de vară pentru a-și continua sau a-și  îmbunătăți educația. Dacă ești deja expert la o anumită materie, cum ar fi matematică sau fizică, sau poate ești talentat în domeniul artei și știi să pictezi, să cânți la un instrument sau să sculptezi, poți ajuta alți elevi mai mici să își dezvolte anumite părți la care au lacune și poți câștiga o plată decentă ca tutor.

  1. Barman sau ospătar

      Locurile de muncă în HoReCa sunt numeroase și ușor de obținut pentru tineri fără experiență anterioară. Deși salariul mediu de bază este slab, uneori sub salariul minim, lucrătorii care câștigă bacșișuri pot ajunge la venituri mai marui.

  1. Lucrător în supermarket

      Locurile de muncă în magazinele alimentare și supermarketuri sunt, de asemenea, relativ abundente în zonele puternic populate. Deși majoritatea angajaților de la băcănii nu câștigă bacșișuri, salariul de bază este în general cu câțiva lei peste salariul minim net. Posturile specializate, cum ar fi tăierea cărnii, plătesc cel mai mult, deși locurile de muncă care necesită ca lucrătorii să opereze mașini grele sunt de obicei interzise lucrătorilor sub 18 ani.

  1. Salvamar

       Dacă ești un înotător bun și poți fi focusat pentru perioade lungi de timp, postul de salvamar la plaja sau la piscina din cartierul tău îți poate oferi un venit solid vara asta. De asemenea, pentru acest post ai nevoie de o formă fizică bună și de rezistență la temperaturi mari, așa că dacă îți dorești să fii ales pentru un acest gen de job, ar trebui să începi să te pregătești de pe acum.

      Munca în vacanța de vară a fost mult timp un rit de trecere pentru elevii de liceu - o perioadă în care elevii ale căror studii sau activități extracurriculare îi împiedică să aibă locuri de muncă full time în timpul anului școlar, pot câștiga experiență valoroasă la locul de muncă în timpul verii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
coafura1 jpg
Nuante de par in tendinte la finalul lui 2022  Sursa foto shutterstock 523630864 jpg
horoscop jpg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
horoscop shutterstock jpg
pexels daniel sikpi 191282566 19063983 jpg
Intenționezi să te muți în propria casă Iată ce presupune acest pas jpg
Cum se întreține o hotă incorporabilă în funcție de specificațiile și caracteristicile acesteia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net