Sfaturi de bază pentru machiajul buzelor

Ultima actualizare:

Îți dorești să ai buze proaspete și irezistibile? Atunci trebuie să știi că acestea au nevoie de o îngrijire adecvată pentru a se păstra hidratate și catifelate.  

image

Pentru buze apetisante nu este suficient să folosești doar rujuri sau gloss-uri de buze, ci trebuie să începi îngrijirea lor cu produse corespunzătoare care să le pregătească pentru aplicarea oricărui alt produs de machiaj. Iată care sunt cele mai importante sfaturi pentru a avea buze perfecte! 

Hidratare și iar hidratare 

Primul pas pe care trebuie să îl îndeplinești înainte de orice machiaj al buzelor este să te asiguri că acestea sunt hidratate în mod constant. Iarna, mai mult că oricând, buzele au tendința să se usuce din cauza temperaturilor scăzute.

Consumul ridicat de apă este obligatoriu, însă pe lângă acesta este indicat să folosești și alte produse pentru hidratare. Un balsam de buze pe care să îl folosești constant, chiar și înainte de ruj, este ideal pentru a menține nivelul optim de hidratare al buzelor. Aplică-l chiar și seara, înainte de culcare, după ce ai întins deja și crema de noapte pe ten.  

Nu uita de exfoliere 

Exfolierea este pasul care trebuie efectuat înainte de hidratarea buzelor, deoarece are rolul de a îndepărta toate celulele moarte de pe suprafața buzelor. Aplică un exfoliant de buze și masează bine până când acele pielițe inestetice se desprind de pe buze. Chiar dacă exfolierea este foarte importantă, ai grijă să nu o efectuezi mai mult de 2 ori pe săptămână.  

Ca exfoliante, poți folosi produse speciale de buze din industria cosmetică sau poți prepara acasă un scrub natural dintr-o linguriță de zahăr și o linguriță de ulei de cocos.  

Machiajul de bază al buzelor - Produse esențiale 

  1. Primerul  

Pentru un machiaj fară cusur al buzelor, asigură-te că folosești înainte de aplicarea rujurilor solide și mai ales a celor mate, un primer de buze. Ca și în cazul tenului, buzele au nevoie de primer înainte de aplicarea machiajului. Primerul de buze contribuie atât la hidratarea buzelor, cât și la menținerea pe termen cât mai mare a rujului sau luciului pe buze.  

  1. Creionul de contur 

Cu un rol foarte important în machiajul buzelor, conturul definește aspectul acestora și le face chiar să pară mai voluminoase. Astfel, buzele subțiri vor părea mai voluminoase, mai pline, dacă folosești culoarea potrivită a creionului de buze și a rujului. Creionul contur trebuie să fie de nuanță asemănătoare rujului sau cu un ton mai închis, niciodată mai deschis!  

  1. Rujul sau gloss-ul  

Alege nuanța potrivită de ruj, care să se asorteze perfect machiajului întregii fețe. De asemenea, culoarea rujului trebuie aleasă și în funcție de momentul zilei.

Ziua, este de preferat să eviți culorile aprinse și să optezi pentru nuanțele pastelate sau nude. Pe timpul serii poți alege să porți culorii vii, puternice, însă ține cont și de forma buzelor.

Dacă le ai subțiri, te sfătuim să eviți culorile închise, întrucât acestea subțiază buzele. Optează pentru nuanțe calde și cu puțin sidef pentru a da buzelor mai mult volum.

Spre deosebire de rujurile mate, luciul de buze este un alt produs care conferă volum și plinătate buzelor, așa că nu ezita să îl folosești pentru buze mai apetisante! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
barfe jpeg
esoteric 652642 1280 jpg
image png
semineu dim jpg
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
peste pixabay jpg
pasca sorin bontea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net