Sistemele de colectare separată: soluția Kaufland pentru românii care reciclează

Ultima actualizare:

Ritmul alert al poluării poate fi încetinit dacă alegem să consumăm responsabil, să reparăm, să reutilizăm obiectele, dar și să colectăm separat tot ce nu poate fi reparat.

Prin colectare și reciclare, dăm o gură de aer planetei. În loc să consumăm din resursele rămase, consumăm din ceea ce a fost deja folosit.

Asta este și soluția propusă de Kaufland România, care a creat prima rețea națională de automate de colectare separată a ambalajelor. Orice român interesat să recicleze, o poate face simplu și rapid, știind că la Kaufland, fiecare gest prietenos cu natura vine cu o recompensă.

Îți faci cumpărăturile, reciclezi și primești instant cupoane de reduceri:

Sub sloganul „Reciclezi și Salvezi”, Kaufland a dat startul unei campanii ample de încurajare a reciclării, oferind diferite reduceri la anumite categorii de produse.

Clientul care aduce 5 recipiente (PET-uri cu volum de până la 3 litri, sticle sau doze de aluminiu cu volum de până la 1 litru) la automatele din parcările magazinelor Kaufland din întreaga țară primește un voucher cu 10% extra reducere la articolele semnalizate cu bănuțul „Reciclezi și salvezi” față de prețul afișat la raft. Produsele aflate la promoție se schimbă săptămânal iar detalii despre ofertele curente se pot accesa pe pagina campaniei.

În 2022, peste 15 milioane de ambalaje au fost colectate de clienții din toată țara.

Mai mult, în zona de la intrare, hipermarketurile sunt dotate și cu un punct special pentru recipientele produselor cosmetice și de igienă, în formă de broscuță. Fiind confecționate dintr-un alt tip de plastic, acestea se colectează și se prelucrează separat.

La fiecare 3 astfel de recipiente aduse la instalația sub formă de broscuță din magazine, clienții primesc câte un cupon cu reduceri de până la 35% la produsele aflate în campania lunii respective, comunicate pe pagina campaniei. Cupoanele se ridică de la Biroul de Informații din magazin.

În decembrie 2022, Kaufland a lansat Recisacul – o nouă campanie de colectare selectivă, pentru clienții dornici să protejeze natura. Pentru fiecare sac cu deșeuri reciclabile adus la magazinele din Bacău, Constanța sau Râmnicu Vâlcea, clienții primesc pe loc cupoane de 10% reducere la un produs dintr-un întreg sortiment.

De asemenea, retailerul a introdus în magazinele din București și împrejurimi și containere pentru colectarea materialelor textile.

„Ne dorim să fim parte din soluție. De aceea, ne-am asumat angajamentul de a contribui la eliminarea plasticului și a deșeurilor din mediul înconjurător. Una dintre direcțiile noastre de acțiune este, printre altele, simplificarea procesului de reciclare pentru clienții noștri, pentru că, în cazul poluării cu plastic, cea mai importantă este prevenția. Investim permanent timp și resurse în sisteme accesibile de reciclare, dar și în campanii de informare pentru clienții și angajații noștri. Este o problemă majoră, care ne afectează pe toți, și doar prin implicarea noastră comună putem face diferența”, a declarat Valer Hancaș, Director Comunicare și Corporate Affairs, Kaufland România.

Potrivit datelor din cel mai recent Raport de Sustenabilitate, Kaufland România a alocat peste 25 milioane de lei pentru extinderea și întreținerea rețelei de aparate de colectare a deșeurilor din parcările magazinelor în anul financiar 2021. Totodată, alți 150.000 lei au fost investiți în sistemele de colectare „Broscuța” amplasate în toate hipermarketurile Kaufland din România.

Mai multe informații despre eforturile și investițiile Kaufland România pentru o Românie verde se regăsesc în Raportul de sustenabilitate Kaufland România 2021

image
image
image
image
image
image
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
Cea mai nesuferita zodie din 2023, sursă foto: Canva
click jpg
horoscop jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net