Telefoanele inteligente pliabile sunt în sfârșit cool?

Ultima actualizare:

După ani de vânzări lente, există semne că tehnologia ecranelor flexibile inițiată de Samsung câștigă o acceptare mai largă în rândul consumatorilor.

image

În ciuda anilor de eforturi de marketing ale companiei Samsung Electronics din Coreea de Sud, smartphone-urile pliabile pot părea în continuare doar niște „jucării” de nișă. Dar există semne că această situație începe să se schimbe. Samsung a declarat de curând că numărul de telefoane Galaxy Z Fold 3 și Samsung Flip 3 pe care le-a vândut în luna de după lansarea în august a depășit numărul total de dispozitive pliabile pe care le-a vândut în tot anul 2020. În 2021, în ansamblu, a livrat de patru ori mai multe dispozitive pliabile decât în anul precedent. Samsung deținea aproximativ 84% din piața de telefoane mobile pliabile, potrivit Counterpoint Research.

Când Samsung Electronics a dezvăluit primul său prototip de afișaj flexibil în 2011, puțini și-au imaginat că văd o privire asupra viitorului industriei mobile. Acum, un deceniu mai târziu, Samsung a livrat de 4 ori mai multe dispozitive pliabile în 2021 decât în 2020, depășind creșterea pieței la care analiștii se așteptau să se tripleze .

Entuziasmul utilizatorilor pentru dispozitivele pliabile Samsung poate fi văzut în succesul seriei Galaxy Z, deoarece în prima lună de la lansare, Galaxy Z Fold3 și Samsung Flip3 au depășit vânzările totale cumulate ale Samsung de dispozitive pliabile în 2020.

După un deceniu de progres și trei generații de inovație, Galaxy Z Fold3 și Samsung Flip3 au adus o durabilitate mai mare și o experiență mai bună pentru utilizator. Nu numai că au stabilit un nou standard în industrie, dar au reaprins și interesul consumatorilor pentru smartphone-uri în general.

Un preț mai mic a atras probabil consumatorii: Galaxy Z Samsung Flip 3 costă în jur de 1.000 de dolari, în conformitate cu alte smartphone-uri de ultimă generație, cum ar fi iPhone 13 Pro. Galaxy Z Fold 3 costă în jur de 1.800 de dolari, dar este mai ieftin decât predecesoarele sale. Galaxy Fold original s-a vândut cu aproximativ 2.000 USD în 2019. Samsung a remediat, de asemenea, unele dintre problemele de mai devreme, făcând ecrane mai puternice și balamale mai bune.

Telefoanele inteligente pliabile au reprezentat doar 8,6 milioane din totalul livrărilor de smartphone-uri de anul trecut, de aproximativ 1,4 miliarde, estimează Counterpoint. Dar reversul este că piața ar putea crește rapid: livrările pliabile de anul trecut au fost de aproape trei ori mai mari față de anul precedent, iar Counterpoint se așteaptă ca acestea să se tripleze din nou la 25,7 milioane până în 2023.

Prețurile lor mai mari înseamnă și că telefonele pliabile contribuie mai mult la profit. Credit Suisse estimează că ponderea acestora din profitul operațional al smartphone-urilor Samsung a fost anul trecut de 8%, ceea ce ar putea crește la 16% până în 2023. Pe măsură ce devine mai dificil să convingi consumatorii să plătească pentru un telefon nou, o versiune pliabilă, cu ecranul său mai mare care altfel ar încăpea într-un buzunar, ar putea fi o modalitate de a face acest lucru.

În viitorul apropiat, constrângerile de aprovizionare ar putea încetini creșterea materialelor pentru telefoanele inteligente pliabile. În plus, provocarea va veni de la alți producători de smartphone-uri: mărci chineze precum Oppo și Honor intră pe piață. Acest lucru va afecta cota de piață a Samsung (Credit Suisse se așteaptă ca aceasta să scadă la 65% până în 2025), dar va genera și o adoptare mai largă, ceea ce va reduce probabil costurile. Samsung beneficiază, de asemenea, de furnizarea altor producători de telefoane la vanzare cu afișaje flexibile, numite diode emițătoare de lumină organice sau OLED-uri, o piață pe care probabil va continua să o domine.

Samsung va spera cu siguranță că este în sfârșit anul în care să întoarcă eșecul în pliabile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infidelitate jpg
barfe jpeg
esoteric 652642 1280 jpg
image png
semineu dim jpg
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
peste pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net