Cum ne dăm seama că avem un partener indisponibil emoțional. Ce spune psihologul Cristina Andreea Stan

Există persoane care de la început declară că nu vor o relație serioasă și își asumă această situație. Acolo este totul clar: fie alegi, de la început, să nu intri în relația respectivă, fie dacă o faci, măcar știi că nu trebuie să ai așteptări. Dar există persoane care sunt atrase de cineva, sunt atente, romantice, entuziasmate, interesate, totul pare că avansează minunat până când, brusc, se îndepărtează – de obicei, la primul semn de angajament mai serios.

relatie jpg

O persoană indisponibilă va afirma că își dorește o relație, inclusiv o poate iniția, dar mereu va exista ceva care îi va răpi din timpul și atenția pe care ar trebui să le investească în cuplu. Este, de fapt frica și incapacitatea de a relaționa – pe de o parte își doresc iubire, pe de altă parte o resping, mai ales atunci când relația începe să devină prea serioasă sau sentimentele prea puternice.

Sunt, de multe ori, persoane aflate deja într-o relație cu altcineva: persoane căsătorite, în proces de divorţ, recent divorţate sau ieșite din relații intense – pe scurt, încă legate afectiv de un fost partener. Persoane care au mereu alte priorități, persoane dependente – de orice, inclusiv de muncă. Pentru acestea, prioritatea va fi jobul sau orice altceva, însă niciodată partenerul. Persoane interesate în principal de intimitatea fizică, nu de conexiune emoțională – sau, din contră, mult prea intense în emoțiile lor încă de la începutul relației.

Sunt parteneri care pot avea carismă și îți pot suci mințile, dar există discrepanțe mari între ceea ce zic și ceea ce fac. Transmit mesaje contradictorii, poate conchetează și cu alte persoane. Nu dau răspunsuri clare, nici măcar la întrebări directe, în timp ce tu te perpelești încercând să înțelegi ce a vrut să zică. Au, de multe ori, trăsături caracteristice narcisismului. Mai mereu este vorba despre ei, nevoile tale nu prea contează.

Citește continuarea pe canal33.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
cub horoscop 1 gif
Nu stii cum sa iti surprinzi cea mai buna prietena de ziua ei Iata cateva sfaturi de care sa tii cont jpg
Trei sfaturi pentru a ți transforma grădina într un sanctuar de relaxare jpg
zodii pixabay jpg
zodii meteoriti png
image
actualitate.net
image
actualitate.net