5 reţete iubite de toată lumea, inventate din greşeală

image
Îngheţata pe băţ are o poveste interesantă

Unele dintre cele mai mari descoperiri s-au întâmplat în urma unui accident, lucru valabil şi în cazul mâncării. Greşelile, sau, cu alte cuvinte, eşecurile, au, paradoxal, o componentă de surpriză care le pot transforma în exact opusul lor: descoperiri uimitoare.

Regula eşecului transformat în succes se aplică cu brio şi în cazul mâncării, aflăm de pe foodpanda.ro, care ne dezvăluie câteva exemple, cu povestea lor.

1. Chipsurile. George Crum, un bucătar care a trăit în America, se săturase în 1853 de criticile repetate ale unui client la adresa cartofilor săi prăjiţi. Într-o încercare de a se răzbuna pe clientul cârcotaş cu o porţie de cartofi necomestibili, Crum a tăiat legumele în felii extrem de subţiri, le-a acoperit cu sare şi le-a prăjit în ulei bine încins. Clientul s-a îndrăgostit de chips-urile lui Crum, iar restul e istorie!

image
Îngheţata la cornet a fost inventată în 1904

2. Berea. Probabil nu ar fi existat niciodată dacă depozitele de alimente ale mesopotamienilor ar fi fost extrem de uscate. Când au început să depoziteze grâne pentru pâine, au observat cum umezeala provoacă procesul de fermantaţie a cerealelor. În urma fermentaţiei, mesopotamienii au produs, din pură întamplare, berea.

3. Sendvişul. John Montagu, al 4-lea conte de Sandwich avea nevoie de ambele mâini pentru jocurile de noroc. Unii cred ca nobilul englez nu dorea să renunţe sub nicio formă la un joc de noroc intens pentru a cina, aşa că a cerut să i se aducă, la masa de joc, o bucată de carne între două felii de pâine.

image
Chipsurile au fost făcute pentru prima data în America

4. Îngheţata pe băţ. Tânărul Frank Epperson şi-a uitat paharul de suc, cu o spatulă de lemn în interior, pe terasa casei sale din San Francisco. Peste noapte, sucul din pahar a îngheţat, iar când  Epperson a vrut să scoată băţul din pahar, acesta a ieşit cu tot cu sucul îngheţat.

5. Îngheţata la cornet. La un târg din 1904, în oraşul American St. Louis, un vânzător de îngheţată a rămas în pană de farfurii. A avut noroc cu un vecin, care l-a ajutat cu câteva gofre rulate. Şi uite aşa, astăzi ne bucurăm cu toţii de îngheţată la cornet!

image
Acum, reţetele de sendviş s-au diversificat
Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
cub radu mirica animat gif
cristian tudor popescu arșinel png
FotoJet (1) jpg
woman 4214744 1920 jpg
visarion alexa
prodan (2) jpg
andreea marin si cove jpg
image png
Vladimir Putin, discurs în Piața Roșie din Moscova, 30 septembrie 2022 | Foto AFP
image
image
image
image
woman 4214744 1920 jpg
prietenie
echipamente sportive electronice 2 jpg
smartphone sursa pexels com jpg
plinta decorativa parchet (2) jpg
anxietate