Biscuiţi - Diana Barbu
Ingrediente: 1 ou, 250 ml lapte (fiert şi răcit), 150 ml ulei, 3 linguri miere, 1 pliculeţ praf de copt (stins în oţet), esenţe (după gust), făină cât cuprinde, sare.
Mod de preparare:
Oul se freacă cu mierea, până se omogenizează complet, după care, se adaugă laptele fiert şi răcit, uleiul, praful de copt stins în oţet, esenţele, sarea şi făină, până obţinem o compoziţie mai tare, cât să o putem întinde, în foi groase de ~ 5 mm, după care, cu ajutorul unor forme speciale, achiziţionate din comert, le „decupăm". Procedăm la fel şi cu restul compoziţiei.
Ungem tava de la cuptor cu unt sau ulei, punem şi hârtie de copt, după care aşezăm biscuiţii.
Punem tava la cuptorul deja încins şi după aproximativ 15 minute, biscuiţii sunt deja rumeniţi.
La final, îi pudrăm cu zahăr tos.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!