Brownie cu bezea şi gem de căpşuni – Adriana Rada
Ultima actualizare:
Ingrediente:
Blat:
5 gălbenuşuri
200 g zahăr
200 ml lapte
8 linguri ulei (150 g margarină)
3 linguri cacao
300 g făină
2 plicuri zahăr vanilat
1 plic praf de copt
1 borcan mic de gem de căpşuni
5 albuşuri
200 g zahăr
Mod de preparare:
Într-un castron mixăm gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat până îşi dublează volumul. Apoi adăugăm alternativ laptele, uleiul, faina +praful de copt+cacao. Compoziţia obţinută se pune într-o tavă cu hârtie de copt şi se coace la 190 cam 20 minute. Între timp batem tare bezeaua. Astfe, blatul copt pe jumătate se scoate din cuptor, se pune peste el gemul de căpşuni, apoi bezeaua şi se dă la cuptor încă 20 de minute. Este o prăjitură foarte uşoară şi gustoasă.