Cea mai simplă rețetă de ouă umplute, apetisantul aperitiv la mese festive
Aperitivele nu pot lipsi de la mesele festive. Iată cea mai simplă rețetă de ouă umplute, dar și variante pentru toate gusturile! Sigur îţi vei impresiona familia şi musafirii.
Ouăle umplute și garnisite cu tot felul de murături sunt un aperitiv apetisant pentru mesele festive, dar nu numai.
Acest aperitiv se face repede și cu bani puțini.
Ingrediente
- 5 ouă
- 150 grame pate de porc
- 50 grame unt
- o lingură mare de muştar şi una de maioneză
- câteva fire de mărar proaspăt
- sare şi piper.
Mod de preparare
Ouăle se fiert timp de 20 de minute, se lasă la răcit, se cojesc, se taie în jumătate cu un cuţit cu lamelă lată şi se scot gălbenuşurile. Acestea se pasează cu furculiţa şi se amestecă cu pateul, untul, muştarul, maioneza şi condimentele.
Se umplu jumătăţile de ou, şi se ornează după plac cu gogoşari la oţet, măsline, castraveţi muraţi.
Se ornează după preferinţe. De exemplu, se pot orna cu frunze de pătrunjel, boia dulce, gogoșar proaspăt tocat mărunt, ceapă verde tocată mărunt ori cu peștișori de ceapă roșie. (Sursa: clickpentrufemei.ro)
Citește și:
Cum faci cea mai gustoasă salată de boeuf. Rețeta lui Radu Anton Roman
Cine a fost cu adevărat Sanda Marin, cea mai pricepută gospodină din România