Cheese cake cu mure - Isabeşşa Matieş
Ingrediente (blat): 1 ceaşcă migdale, 1/3 ceaşcă fulgi ovăz, 2 linguri ulei cocos topit, extract vanilie, îndulcitor (după gust).
Ingrediente cremă mure: 100 grame merişor (înmuiat 3 ore), 2 ceşti migdale, 3/4 ceaşcă suc mure, 7 linguri ulei cocos topit, îndulcitor (după gust).
Mod de preparare:
Se amestecă în blender ingredientele pentru blat, mai puţin uleiul de cocos, până compoziţia devine omogenă.
La final se adaugă şi uleiul de cocos şi se mai amestecă puţin. Se presează într-o formă de tort/tartă şi se dă la rece.
În timpul cât blatul stă la rece, preparăm crema amestecând toate ingredientele, mai puţin uleiul, care se adaugă la final, exact ca şi în cazul blatului.
Când blatul s-a întărit, se toarnă şi crema şi se dă la frigider, chiar congelator pentru 4-8 ore. Se ornează cu dulceaţă de zmeură şi mure.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook